Karal: Aklını Kiraya Vermeyen İnsanlar Yetiştiren Kurumlar Önemlidir

Karal: Aklını Kiraya Vermeyen İnsanlar Yetiştiren Kurumlar Önemlidir
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ensar Vakfı Rize Şubesi gibi özgür düşünebilen, aklını kiraya vermeyen insanlar yetiştiren...

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ensar Vakfı Rize Şubesinin düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı.  Karal,  burada, Ensar  Vakfı gibi  özgür düşünebilen,  aklını kiraya vermeyen insanlar yetiştiren kurumların çok önemli olduğunu belirterek, “Dün çok önemli olan bu  kurumlar bugün çok çok  daha önemli hale gelmiştir” dedi.

Ensar Vakfı tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen iftar programına Karal’ın yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Kemal Sandıkçı, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi  Müdürü Mehmet Bilgin,  Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta ve vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.

hasan-karal-ensar-vakfinin-iftarinda-1.jpg

Milletvekili Hasan Karal, iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, Ensar Vakfı gibi özgür düşünebilen insan yetiştiren vakıfların önemine değinerek şunları söyledi:  Ensar Vakfının hizmetlerini çok önemsiyoruz. Ensar Vakfı dün çok önemliydi ama bugün çok daha önemli hale geldi. Özellikle ülkemizin şuanda karşı karşıya kaldığı tehlikeli yapıyı dikkate alırsak, özelde ülkemizin genelde Dünyanın özgür düşünen insanlara ne kadar çok ihtiyacı olduğunu hepimiz fark etmekteyiz. Aklını kiraya vermeyen, özgür düşünülebilen, varlığını yokluğunu direk Allaha adayabilen bağımsız düşünceli insanlara ihtiyacımız vardır. Bu anlamda Ensar Vakfı camiası bu tip insan yetiştirmenin adresidir. Mücadelesini bu yönde vermektedir. Tabi bunu sadece Ensar Vakfıyla sınırlandırmamalıyız. Bu tip insan yetiştiren başka kuruluşlarımız da var. Bu tip kuruluşlarımızın ismi ne olursa olsun hepsine sahip çıkmamız lazım. Hele ki geldiğimiz bugün itibariyle bu kuruluşlarımızın önemi daha çok artmıştır.

Manevi Hazza Ulaşmış, Eğitim Ve Kültür Sanat Şehri Rize

Karal, konuşmasının devamında bir şehrin kalkınmasının sadece ekonomik kalkınmayla gerçekleşmeyeceğini, manevi kalkınmanın da çok önemli olduğunu ifade ederek, “Şehrimizin kalkınması sadece ekonomik kalkınmaya,  binaların güzelleşmesiyle,  sahillerde güzel alanların yapılmasıyla olmuyor. Manevi kalkınma ve fonksiyonel kalkınma çok önemlidir. Manevi kalkınması olmayan şehirlerin görüntüleri cüruftan ibarettir. Bunların içerisini doldurmamız gerekiyor. Rize’yi aynı zamanda manevi hazza ulaşmış, eğitim ve kültür sanat şehri yapmamız lazım. Bunun içinde bu tip sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyacımız vardır. Ben arkadaşlarımızı yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

hasan-karal-ensar-vakfinin-iftarinda-2.jpg

Rize’deki İmam Hatip Lisesi Yatırımları

Son olarak Rize’deki imam hatip liseleriyle ilgili yatırımlara değinen Karal, “Şu anda Rize’mizde birçok yerde imam hatip okullarının binalarını yeniliyoruz. Kendirli’de imam hatip okulumuz yoktu. Orada bir imam hatip lisesi açtık. Rize İmam Hatip Lisesi için yaklaşık 30 milyonluk bir ödenek milli eğitim bakanlığı tarafından tahsis edildi. Projesi de bugünlerde tamamlanmak üzere. Pazar ilçesinin sahilinde imam hatip lisesi için orman bakanlığından bir yer tahsis ettik. Fındıklı’da da Cumhuriyet tarihinde hiç imam hatip lisesi açılmamıştı. Ama Allah’a şükürler olsun ki orada imam hatip lisesini açtık." dedi.

hasan-karal-ensar-vakfinin-iftarinda-3.jpg

Ensar Vakıf hakkında bilgiler veren Vakıf Başkanı Fetullah Şen ise, “ Vakfımız daha çok Rize dışından gelen öğrencilere barınma imkanı sağlamaya çalışıyor. Malum süreçten sonra yoğun bir taleple karşılaştık. Bizde elimizden geldiğince bu talepleri karşılamaya gayret ediyoruz. 8 yıldır sınırlı sayıda öğrenciye hizmet verirken şuan itibariyle 300 öğrenci kapasitesine ulaştık. Buda hatırı sayılır bir rakamdır.” dedi