Karal: Bakanlık Yetkilileri Şehir Hastanesi İçin Pazartesi Günü Rize'de Olacak

Karal: Bakanlık Yetkilileri Şehir Hastanesi İçin Pazartesi Günü Rize'de Olacak
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapılması planlanan şehir hastanesi için Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Pazartesi günü kentte belirlenen yerlerde inceleme yapacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Rize’de yapılması planlanan şehir hastanesi için yaklaşık 200 dönümlük yer arayışları devam ederken, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkililerinin Pazartesi günü Rize’ye gelerek, şehir hastanesi kurulması planlanan bölgelerde incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Öte yandan Rize’de şehir hastanesi kurulması planlanan yerler arasında bulunan Düzköy Köyü’ndeki arazinin diğer alternatiflerden uygun olduğu biliniyor. Rize Şehir Merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Düzköy Köyü, gerek şehrin arka bölgelere doğru açılması ve yeni yerleşim alanlarının oluşturulması, gerek şehir trafiğinin yükünü azaltacak olması, gerekse ulaşım kolaylığı gibi birçok avantajı bünyesinde bulunduruyor.

3 duble yolu bulunan, 4. Duble yolu olacak Salarha-Selimiye Köyü yolu karayolları ağı projesine alınan Düzköy Köyü, ulaşımdaki kolaylığıyla Güney çevre yolu ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Kalkandere ve İkizdere üzerinden Ovit Tüneli ile Erzurum’a, Çiftekavak Mahallesi bağlantı yoluyla Derepazarı ve İyidere ilçesine, Pehlivantaşı Mahallesi üzerinden de direkt olarak Rize şehir merkezine bağlanırken, Düzköy’ün ulaşım kolaylığının yanı sıra trafik, otopark, arazi, kamulaştırma, büyüme ve genişleme sorunu olmamasıyla da Rize’de şehir hastanesinin kurulacağı alan olarak bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Düzköy Köyü ve bölge köy ve mahalle muhtarları şehir hastanesi için en avantajlı konumda bulunan Düzköy’de bir araya gelerek Şehir hastanesi’nin neden Düzköy’de kurulması gerektiğini şu sözlerle ifade etmişti: “Düzköy Köyü; yer, ulaşım, altyapı, trafik, otopark, ekonomik ve şehrin büyümesi anlamında tüm avantajları bünyesinde barındırıyor. Şehir hastanesi Rize’nin sadece sağlık alanında gelişmesine katkıda bulunmayacak. Hastanenin Düzköy’de yapılması halinde şehir daha geniş bir coğrafyaya yayılacak, Rize’nin arka bölgelere doğru açılımı sağlanacak. Şehir hastanesinin Düzköy’de kurulması için Düzköy’ün önünde hiçbir engel yok. Düzköy, Rize şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktatır. Düzköy Köyü, Rize merkeze 5, Eğitim Araştırma Hastanesine 8,5, Çiftekavak Mahallesine 6, Kalkandere’ye 10, Kendirli’ye 7, Salarha bölgesine 11 kilometre uzaklıkta olup 3 duble yolun yanı sıra güney çevre yolu, bağlantı yolları, tünelleri, köprüleri ile ulaşım açısından sıkıntısı olmayan, kış boyunca dahi yolu kapanmayan, trafik ve otopark sorunu bulunmayan geniş bir düz alana sahiptir. Şehir hastanesi için uygun görülen arazinin 10 katına yakın bir arazi bulunan Düzköy, şehir hastanesi yapımı için Rize’de en uygun alan olup, hastanenin bu alanda kurulması gerekmektedir. Düzköy, güney çevre yolu ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Kalkandere ve İkizdere üzerinden Ovit Tüneli ile Erzurum’a, Çiftekavak Mahallesi bağlantı yoluyla Derepazarı ve İyidere ilçesine bağlanıyor. Salarha – Selimiye yolu da karayolları ağı projesine alındı ve Düzköy’ün ulaşım yönünden hiçbir eksiği bulunmuyor. Bunun yanında Düzköy, şehir hastanesi için alternatif yerler arasında kamulaştırmanın ekonomik olarak da en uygun yer. Gerek kamulaştırma yapılırken gerekse inşaat sırasında Düzköy, devletin bütçesine en az maliyet yükleyecek bir bölge olup, ekonomik avantajların yanında şehrin büyümesi ve diğer etkenler de göz önüne alındığında ulaşım, trafik, otopark, arazi, kamulaştırma, büyüme ve genişleme sorunu olmayan Düzköy şehir hastanesi için ilimizde en uygun alandır ve şehir hastanesi kesinlikle Düzköy’de yapılmalıdır.”