Karal İstikrarın Önemine Değindi ve Yunanistan’ı Örnek Gösterdi

Karal  İstikrarın Önemine Değindi ve Yunanistan’ı Örnek Gösterdi
İkizdere ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programında konuşan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal 7 haziran sonrası oluşan tabloyu değerlendirerek istikrarın önemine değindi ve Türkiye’nin komşularını örnek gösterdi.

İkizdere ilçe teşkilatı iftarda bir araya geldi. İkizdere’deki iftar programına AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, İlyönetim kurulu üyeleri İkizdere ilçe başkan Ahmet Aksu, İkizdere belediye başkanı Hasan Kösoğlu ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal  İftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada İkizdere’ye 7  haziran seçimlerinde vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek,  “Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulun AK Parti hareketine 2002 yılından bu yana büyük bir destek veren İkizdere ilçemiz bu seçimde de yine üzerine düşeni  fazlasıyla yerine getirdi. Türkiyenin büyümesine gelişmesine, kalkınmasına ve dünyada sözü dinlenen bir ülke olma noktasında başlatılan bu siyasi organizasyon için elinizden gele gayreti ortaya koydunuz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum “ dedi

Karal  7 Haziran  seçimlerinden sonra oluşan  tablo sonrası istikrarın ne kadar önemli olduğuna değinerek şunları  söyledi; “ İstikrarın ne kadar önemli bir şey olduğunu, ülkenin istikrarının ne kadar önem arz ettiğini her halde bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz. Hemen yanı başımızdaki Yunanistan’da şu anda yaşanan olayları her akşam seyredip görüyorsunuz. Bir ülkenin istikrarı bir bozuldu mu onun artıkekonomik ayarları, sosyal ayarları tutmuyor.  En büyük ibretlik olay hemen yanı başımızda Yunanistanda, hemen yanı başımızda Suriye’de, yanı başımızda İran’da, Irak’da, hemen karşımızda Ukrayna’da. Çevremiz istikrarsız ülkelerle adeta çevrilmiş durumda. Onun için istikrar önemli sizlerİkizdere olarak istikrardan yana tavrınızı koydunuz.” 

Koalisyon hükümetlerinin Türkiye’ye çok büyük zararlar verdiğin hatırlatan Karal, AK Partinin 13 yıllık tek başına iktidarlığı döneminde gençlerin koalisyonla tanışmadığınıbelirterek,  “Türkiyenin her zamaistikrarlı günlerdeolduğunu zanneden gençler koalisyon hükümetlerinin Türkiyede kurulacağını gördüklerinde acaba koalisyon ne demek diye internetten araştırmaya başladı. Çünkü yennesil koalisyonun ne olduğunu biliyor. Orta yaş ve üzeri koalisyonun ne demek olduğunu çok iyi bilir. Koalisyonlu hükümetlerin ülkeye ne kadar büyük bedeller ödettirdiğini bilirler. ifadelerini kullandı.