Karal, "Kıyaslama Yapılamayacak Kadar Ciddi Bir Uçurum Var"

Karal, "Kıyaslama Yapılamayacak Kadar Ciddi Bir Uçurum Var"
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin sağlık yatırımları konusunda çok ciddi mesafe aldığını ifade ederek 5 yıldızlı otel gibi hastaneler yaptıklarını söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir’İn de katıldığı 8 adet ambulansın Sağlık Müdürlüğüne teslim töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti İktidarı öncesi ve AK Parti iktidarı sonrası sağlık yatırmalarında kıyaslama yapılamayacak  kadar ciddi  bir  uçurumun olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'mizde olduğu  gibi  ilimizde de sağlık  yatırmalarımızın çıtasını yukarıya çekmeye hep beraber gayret göstereceğiz" dedi.

Sağlık bakanlığı tarafından Rize'ye tahsisi edilen 8 adet yeni ambulansın dağıtım töreni gerçekleşti. Törene Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Vekili Mehmet Özer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İshak Alim, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti İlçe Başkanları, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr.Gökhan Demiral ile daire amirleri ve diğer ilgililer katıldı.

ambulans-teslim-toreni-rize.jpg

Dağıtım töreninden önce yapılan toplantıda Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'deki sağlık yatırımları ve sağlık alanındaki istatistiklerle bilgiler verdi. Bakan Yardımcısı Kandemir, ilçe başkanlarından ilçelerindeki sağlık sorunları ve ihtiyaçlarla ilgili bilgiler aldı.

"Sağlık yatırımlarımıza bir yenisi  daha"

Toplantının ardından yapılan ambulans dağıtım töreninde konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Bugün Rize'mizin her geçen gün biraz daha modernleşen, çağdaş dünyanın gereklerine uygun hale gelen sağlık yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Rize'mizin ilçelerine teslimatını yapacağımız bu ambulanslarımızın temini konusunda gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı sağlık bakan yardımcımız çok değerli hemşerimiz Erkan Kandemir kardeşimize çok teşekkür ederiz." İfadelerini kullandı.

"5 yıldızlı otel gibi hastaneler yaptık"

hasan-karal-rize-milletvekili.20150207165833.jpg

Rize'nin sağlık yatırımları konusunda çok ciddi mesafe alığını belirten Karal, " AK Parti İktidarı öncesindeki sağlık yatırmaları ile şimdiki sağlık yatırımları arasında kıyaslama yapılamayacak kadar ciddi bir uçurum olduğunu hemşerilerim benim kadar biliyorlardı. Sağlıkta çığır açtık deyim yerindeyse 5 yıldızlı otel mesabesinde hastanelerimizi oluşturduk." dedi.

"Büyük Şehirlere Hasta Sevkiyatımızı Azaldı"

Eskiden bir fıtık veya apandis ameliyatı için bile Trabzon sevk edilir durumda olduğumuzu hatırlatan Karal, "Ama şimdi hamdolsun büyük şehirlere hasta sevkiyatımızı yüzde 70-80 oranında azaldığını görüyoruz. Rize'mizde kalp ameliyatları baypas ameliyatı yapılıyor. Ama hemşerilerimize her şeyin çak daha iyisi layıktır. Hizmetlerimizin çıtası yükseldikçe hemşerilerimizin de beklentileri yükselmiştir. Ama sağlık bakanlığımızın gayretleri ve özel çalışmalarıyla beraber Türkiye'mizde olduğu gibi ilimizde de sağlık yatırmalarımızın çıtasını yukarıya çekmeye hep beraber gayret göstereceğiz."  şeklinde konuştu.

ambulans-teslim-toreni-rize-1.jpg