Karal: Lojistik Merkezin 3 Projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunacağız

Karal: Lojistik Merkezin 3 Projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunacağız
Rize Milletvekili Hasan Karal, lojistik üst için 3 proje hazırlandığını ve projelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyledi.

Rize’deki yatırımları değerlendiren Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ”İyidere'deki lojistik üst için 3 projemiz var, bu projelerimizi Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğiz, bunlardan birinin onay almasını bekliyoruz. Ayrıcı Ovit Tünelinin yarısının geçildiğini biliyoruz. İkizdere ikinci etap yol çalışmaları devam ediyor. Rize'de 17 farklı karayolu projemiz var ve bunların tümünün maliyeti 3 katrilyon." dedi. Güney çevre yolunun bir bölümünün bir kaç ay içinde hizmete gireceğini söyleyen Milletvekili Karal” Şehir içi trafiği rahatlatmak istiyoruz. Bu yol için Müftü Mahallesinde 150 trilyon istimlak bedeli ödendi. Ayrıca Organize sanayi bölgesi yeni yıl ile birlikte artık kiralama işlemine başlayacak” dedi.

Eski polis okulunun Adalet bakanlığı hizmet içi eğitim için verildiğini söyleyen Karal, ”Sahil parkı kompleksi için proje çalışmalarımız devam ediyor. Hazırladığımız projeleri Cumhurbaşkanımıza sunacağız, onay aldığımız takdirde çalışmalar başlayacak. Ayrıca Isırlık mevkiinde 115 dönüm araziyi Üniversiteden alarak Orman bölge müdürlüğüne verdik ve burada mesire alanları yapacağız." diye konuştu.

TİMYA VADİSİ TOKİ İHALESİ YENİDEN YAPILACAK

Dere yataklarının açılması çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Karal “ Değirmen dere açılma aşamasına geldi. İhalesi yapıldı. Timya vadisi projesi kapsamında bu dere yatağının açılması önemli, ayrıca Timya vadisi Toki konutları ihalesi iptal edildi ve yeniden 28 Kasım'da ihalesi yapılacak.” dedi.