Karal: Lojistik Merkezin Çıkış Noktası Erdoğan'dır

Karal: Lojistik Merkezin Çıkış Noktası Erdoğan'dır
Hasan Karal, Rize'de yapılacak lojistik merkezin çıkış noktasının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ifade ederek, bunu kimsenin engelleyemeyeceğine vurgu yaptı.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, özellikle son zamanlarda basında çıkan lojistik haberleriyle birlikte bilgi kirliliğinin oluştuğunu ifade etti.

Lojistik merkez projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla birlikte ortaya  çıktığını belirten Karal, “Lojistik merkezin tek mimarı, çıkış noktası Sayın Recep  Tayyip  Erdoğan’dır. Recep  Tayyip Erdoğan, İyidere’deki  karşılama  esnasında otobüsün üzerinde, ‘Biz Ovit’i  yapıyoruz. Rize’yi Ovit sonrasına hazırlayacağız. Bu bakımdan Ovit’in olmazsa olmaz parçası olan lojistik merkezi bu bölge de yapacağız.’ demesinden sonra bu iş start almıştır.  Bu proje sadece Rize’nin değil Karadeniz’in bir projesidir. Ovit’le bağlantılı olan lojistik merkez projesi bütün bölgeyi kalkındıracak bir projedir.  Ovit elmanın bir yarısıysa diğer yarısı da lojistik merkezdir. Recep Tayyip Erdoğan’ın lojistik merkez talimatı sonrasında bu işin takibini bizler yaptık. Koordinasyonunu daha çok o zamanki Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı yaptı. Ama projenin sahibi, lojistik merkezi yapacak olan Ulaştırma Bakanlığıdır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile bir alakası yok.” dedi

Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Rize ziyaretinde de lojistik  merkez projesini  valilikteki  toplantıda gündeme getirdiklerini  belirterek, “Cumhurbaşkanının son Rize ziyaretinde lojistik  merkez projesini  valilikteki toplantıda gündeme getirdik. Cumhurbaşkanımız, hazırlanan  3 projeyi de inceleyerek, projelerin  detayları  hakkında bilgiler aldı. A, B  ve C  projesini değerlendirerek, yarısı  kara, yarısı da deniz doldurularak oluşturulan B projesinin yapılması ve lojistik çalışmalarının başlaması konusunda talimatlar verdi.” ifadelerini kullandı.