Karal, “Lojistik Merkezin Proje İhalesi Yapıldı”

Karal, “Lojistik Merkezin Proje İhalesi  Yapıldı”
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İyidere’de yapılacak olan lojistik merkezin proje ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Milletvekili Hasan Karal, mayıs ayında ihalesi gerçekleştirilen İyidere Lojistik Merkezin proje işleri ihalesinin sonuçlandığını ve ihaleyi Denar Deniz Araştırmaları Anonim Şirketinin aldığını ve ihale bedelinin 257.500.00 TL olduğunu, İş süresinin ise 310 gün olduğunu söyledi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Karal, “İyidere Lojistik Merkezle ilgili bu  zamana kadar; 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi, Doğu Karadeniz endüstriyel gelişim bölgesi fizibilite raporu, jeolojik- jeoteknik etüd raporu ve zemin etüd raporları hazırlandı. Sonuçlanan proje ihalesiyle birlikte bundan sonra yapılacak olan çalışmalar şunlardır; taslak  genel vaziyet planı hazırlanması, sayısal modelleme raporunun hazırlanması, sondajlı mühendislik hesaplarına esas geoteknik etüt raporunun hazırlanması, kesin projeler özel projeler teknik şartname ve yaklaşık maliyetin hazırlanması, 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanması ve ÇED araştırması’dır. iş süresi  ise 310  gündür.” dedi
 
Karal lojistik merkezin Rize tarihinin en önemli projelerinde bir tanesi olduğunu  belirterek, “Rize lojistik merkez projesi Rize’mizin tarihinin en önemli projelerinden bir tanesidir. İyidere lojistik merkezimizin proje ihalesi sonuçlandı ve ihaleyi alan firmada belli oldu.  Proje çalışmaları fiilen başlayacak. Lojistik merkez projesi Rize’nin değil Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesidir.  Yaklaşık 800 dönüm deniz dolgusu yapılacak.”dedi.