Karal: Muradiye'nin Yaraları Sarılacak

Karal: Muradiye'nin Yaraları Sarılacak
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, geçtiğimiz günlerde şiddetli yağmur sonucu selde hasar gören Rize'nin Muradiye Beldesinin yaralarının sarılacağını söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin Muradiye Beldesine ziyarette bulunarak hafta içerisinde meydana gelen selde hasar gören vatandaşların zararlarının karşılanacağını söyledi. Karal'ın Muradiye ve Çaykent Beldelerine yaptığı inceleme ziyaretlerine ayrıca AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim de katıldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, geçtiğimiz günlerde oluşan selde zarar gören Muradiye Beldesinin Kömürcüler Köyüne incelemelrde bulundu. Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar'dan bilgi alanve bölgede vatandaşlar ile görüşen Milletvekili Karal, can kaybının olmadığı selde oluşan yaraların sarılacağını ifade ederek "Selin oluştuğu anda Ankara'dan haberi alır almaz telefonla bölgedeki durum hakkında bilgiler aldım. Herhangi bir can kaybının olmaması sevindirici. Oluşan hasar hükümetimizce onarılacaktır." dedi.

hasan-karal-muradiyede-2.20130622142203.jpg

Muradiye'deki incelemeleri sırasında yapımı tamamlanan köprü ve yol çalışmalarını da inceleyen Karal, çalışmaları devam eden ve kısa bir süre sonra tamamlanacak olan Muradiye Çok Amaçlı Lisesini de inceledi. Karal daha sonra Muradiye Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Hüseyin Çakar'dan bölge ile ilgili kapsamlı brifing aldı.

hasan-karal-muradiyede-6.jpg

Bölgedeki incelemelerini sürdüren Karal, Çaykur'a ait Salarha Çay Fabrikasına ziyarette bulunarak Fabrika Müdürü Osman Karabulut'tan birinci sürgündeki yaş çay alımları, fabrikanın işleme kapasitesi ve üreticinin durumuyla ilgili bilgileri edindi.

Karal'ın bölgedeki son durağı ise Çaykent Belediye Başkanlığı oldu. Belediye Başkanı Mehmet Kazancı'ya ziyarette bulunan Karal, bölgedeki çalışmalarla bölgenin sorunları hakkında Başkan Kazancı'dan bilgi aldı. Milletvekili Karal, daha sonra bölgeden ayrıldı.

hasan-karal-muradiyede-1.20130622142243.jpg

hasan-karal-muradiyede-3.20130622142257.jpg

hasan-karal-muradiyede-4.20130622142306.jpg

hasan-karal-muradiyede-5.20130622142316.jpg

mehmet-kazanci-hasan-karal.jpg