Karal: MÜSİAD Emin Ellerde

Karal: MÜSİAD Emin Ellerde
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Müsiad’ın çok güzel meyveler vermeye başladığı ve emin ellerde olduğunu kaydetti.

Genç Müsiad Rize Şubesinin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Rize Milletvekili Hasan Karal, Müsiad’ı yakından tanıyan ve bilen biri olduğunu ifade ederek, 28 Şubat sürecinde Müsiad’ın haksızlık karşısında dik duran ender kuruluşlardan biri olduğuna vurgu yaparak, “Kınayıcının kınamasına aldırmadan bildiği doğruları hakkı ve hakikatı hiç yüksünmeden kahramanca savunabilen birkaç tane mert güzide kuruluşumuzdan bir tanesidir Müsiad” dedi.

Rize Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen Genç Müsiad Rize Şubesinin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı, MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Faruk Akbal, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri M. Yasir Bayramoğlu ve Taha Toprak, Rize Milletvekili Hasan Karal, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı İshak Alim ve Osman Karavin ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, MÜSİAD Rize Şubesi Eski Başkanı Cem Temizel, Genç Müsiad Rize Şubesi Eski Başkanları Recep Ali Avcı, Mustafa Korkmaz, Muhammet Korkmaz ve Talha Küçükvar, Ak Parti Rize kurucu üyelerinden Eski Başkan Yardımcısı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Genel Sekreteri Avukat Harun Mertoğlu, Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, Rize İçin Genç Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Semiz, Osmanlı Eğitim Ocakları Rize İl Başkanı Kerim Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, RTOBB Kadın Girişimciler Başkanı Zühre Kavuncuoğlu Kazancı, Rize Gençlik Merkezi Üyeleri ile MÜSİAD Rize Şubesi ve Genç Müsiad Rize Şubesi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

genc-musiad-rize-subesinin-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-2.jpg

Genç Müsiad Rize Şubesi Başkanı Esra Alemdaroğlu’nun başkanlığı, yardımcısı Ali Osman Mercan’a devrettiği programda MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Faruk Akbal, Müsiad Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da birer konuşma yaptı.

Akbal, Müsiad’ı tanımlarken daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yer vererek gençlik üzerinde dururken, Dabak ise Müsiad’ın bir aile olduğunu ve gençliğe yakın tarihtre yaşananlardan dolayı yakın tarihi iyi okumaları gerektiğini ifade etti. Programda son olarak söz alan Karal ise Müsiad’ın 28 Şubat sürecinde sıkıntılı dönemde hakkı ve hakikatı savunabilen 3-5 ender güzide kuruluştan biri olduğunu kaydetti. Karal, ülkede gençliğin geldiği noktanın da ülke adına sevindirici bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

hasan-karal-genc-musiad-rize-kongresinde-1.jpg

MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Faruk Akbal programda yaptığı konuşmada, Müsiad’ın gerek bir sivil toplum kuruluşu olarak gerek bir işadamları topluluğu olarak, fert fert, tüm mensuplarıyla ülke ekonomisine yeni bir iklim, yeni bir soluk kazandırdığını ifade ederek, “Müsiadımız, ekonomiyi kanat kavramıyla  tanıştırmıştır. Müsiadımız, ekonomiyi bereket kavramıyla taçlandırmıştır. Acımasız kapitalizmin, kıran kırana rekabetin, insanı insanın kurdu olarak gören anlayışa girmemiştir. Kanaatin, bereketin, zühtün, tasavvufun, takva yoluna gitmiştir. Müsiad için insan, önce müşteri değil, önce çalışan değil, önce tüketici değildir. Müsiad için insan; önce insandır, eşrefi mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. Müsiad için ülke, koca bir mağaza, koca bir fabrika, bir tüketim aracı değildir. Müsiad için ülke, her şeyden önce şehitlerin kanıyla sulanmış, mübarek vatan toprağıdır. Müsiad için millet, bir para kaynağı, bir emek kaynağı, bir iş gücü yığını değildir. Müsiad için millet, tarihin  ve ecdadın şanlı mirasını omuzlarında taşıyan, kader birliği yapan, aynı ufka bakan kardeşler topluluğudur. İşte Müsiad’ı farklı kılan ekonomiye ve iktisada böylesine farklı bir nazar ile bakıyor olmasıdır. Sözlerimin büyük bir kısmını Cumhurbaşkanımızın Müsiad’ı tanımlarken kullandığı ifadelerden seçerek sizlerle paylaştım. Hamdolsun Genç Müsiad’ımız da 2002 yılından bugüne çok yol kat etti, 39 şube sayısına ulaştık. Yurt dışında da geçtiğimiz hafta sonunda önce Londra’yı sonra Paris’i açarak 14 şubeye ulaştık. Mardin’den ses verdiğinizde Paris’ten İslamofobiye karşı gençliğe bilgi verebilecek bir gençliğe sahibiz.“ dedi.

faruk-akbal-musiad-genclik-kurulu-genel-baskani.jpg

Konuşmasında gençlik üzerinde de duran Akbal, gençliğin önemine değindiği sözlerinde gençliğin bambaşka bir şey olduğunu ifade ederek, “Gençlik bambaşka bir şey. Gençlik heyecan demek, gençlik inanç demek, gençlik aşk demek, gençlik başarısızlığı asla kabul etmemek demek. Bizler bu gençlik sayesinde yaşamakta olduğumuz bu ömre artık bütünüyle hayat katan bir dönemi idrak ediyoruz. Hep derler gençlik ve aşk. Gençlik yaşla alakalı bir şey değil, gençlik aşkla alakalı bir haldir. Buna en güzel örneği verecek olursak 90lı yaşlarında İstanbul surlarına dayanan ama 20 yaşındaki Fatih’le aynı aşkı taşıyan Eyyub El Ensari Hazretleridir. Demek ki bizler aşkı kaybedersek yaşımız gençte olsa aslında yine kaybedenleriz.” diye konuştu.

Kendisinin de 2 yıldır sürdürdüğü Müsiad Gençlik Kurulları Başkanlık görevini Mart’ta devredeceğini vurgulayan Akbal, konuşmasını Rize Müsiad Şube Başkanlığı görevini Ali Osman Mercan’a devreden Esra Alemdaroğlu ile ekibine teşekkür ettiği sözlerle sonlandırırken, “Bizler burada bir sorumluluğu aldık. Başkanlık bizde işin himayesini, hamallığını alan kişidir. Bu emaneti sırtladık. Bugün burada bu emaneti başka bir arkadaşımıza devrediyoruz. Bunun için hüzünlenmeye gerek yok. Başarılı olduğunuzdan dolayı gururla emanetinizi devredebilirsiniz. Müsiad’ın rahmetlisi olur, Genç Müsiad’ın da emeklisi olmaz, Genç Müsiadlı’nın da Müsiadlısı olur. Rize Şubemizin katma değeri yüksek projelerinden ve çalışmalarından dolayı başta Genç başkanımız Esra hanım olmak üzere tüm yönetimine ve görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

genc-musiad-rize-subesinin-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-1.jpg

Akbal’dan sonra konuşmasını yapmak üzere söz alan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak da Esra Alemdaroğlu Başkanlığındaki Rize Genç Müsiad’ın güzel işlere, güzel projelere imza attığını kaydederek, Alemdaroğlu ile ekibinin yanı sıra Müsiad Gençlik Kurulları Başkanı Faruk Akbal’a da ayrıca teşekkür etti.

Dabak, Müsiad’ın bir aile olduğunu ve Müsiad Rize Şubesi ile Genç Müsiad’da görev almış geçmiş başkanların da işlerinden fedakarlık göstererek bugün bir arada bulunmalarının bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Müsiad’ın Rize’de 2003 yılında kurulduğunu ifade eden Dabak, gençlere yakın tarihi iyi okumalarını ve yakın tarihte yaşananları unutmamaları tavsiyesinde bulunarak, yakın tarihte yaşananları çeşitli örneklendirmelerle anlatarak kendisinin de 28 Şubat sürecinde sakalı dolayısıyla Rize Öğretmen Evine giriş yapamadığını kaydetti.

mahmut-dabak.20150209120843.jpg

Programda son olarak söz alan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Maral ise Müsiad’ı yakından tanıyan ve bilen biri olduğunu ifade ederek, “Müsiad’ın bu ülkede ne yapmak istediğini çok iyi özümsemiş insanlarız. Bir zamanlar bu ülkede parmak kadar sayıları az olan hatta bu tabir bile belki çok mübalağalı gelebilir birkaç tane insan hak ve hürriyetlerinden bahsedebilen milli irade saygısından dem vurabilen dünyada kaybolmaya yüz tutmuş hatta kaybolmuş değerlerden bahsedebilen belki 3-5 tane nadide kuruluşlarımızdan bir tanesinin adıdır Müsiad. Özellikle 28 Şubat sürecinde bu ülkede milli anlayışa ara verilen o sıkıntılı dönemde inancımızın ifadesiyle kınayıcının kınamasına aldırmadan bildiği doğruları hakkı ve hakikatı hiç yüksünmeden kahramanca savunabilen birkaç tane mert güzide kuruluşumuzdan bir tanesidir Müsiad. Ama şimdi geldiğimiz nokta itibariyle görüyoruz ki Müsiad emin ellerdedir. Müsiad, çok güzel meyveler vermeye başlamıştır ve bu akşam bu salondaki bütün kardeşlerimiz sizler, özelde Müsiad’ın yetiştirdiği meyveler olarak gelecekte bu ülkeyi çok farklı yerlere taşıyacak olan nadide insanlar olacaksınız. Ben bu yönüyle ülkemizin geleceğinden çok ümitliyim.”  diye konuştu.

hasan-karal-rize-milletvekili.20150209120858.jpg

Sivil toplum kuruluşlarında gençlik hareketlerinin yeni bir anlayış olduğunu dile getiren Karal, geçmişte genç insanlara güvenilmediğini hatta yaşı 40’lara varan belediye başkanı çıktığında çocuklar mı yönetecek bizi, çocuklar mı belediye başkanı olacak sözlerini çok duyduklarını, bu serzenişlerin hafızalardaki yerini koruduğunu belirtti.

Gençlik organizasyonlarına önem verdiklerini ve gençliği önemsediklerini kaydeden Karal, “Büyüklerimiz gençlere yavaş yavaş güvenmeye başladı  bu da Türk insanı için sevindirici bir gelişmedir. Ülkemiz farklı badirelerden gelip geçmekte. Bugünlere zor şartlar altında gelindi hala daha bazı sıkıntılar mevcut bu sıkıntıları aşacak olanlar da gençliğin ortaya koyacağı vizyondur ortaya koyacağı iradedir.” Sözlerine yer verirken gençliğe ayrıca çok okumaları yönünde de tavsiyelerde bulunarak bunun Rize için de önem arzettiğini kaydetti.  Karal, İletişim organlarıyla internetin zamanı katlettiği bir dönemde okumanın büyük bir mücahitlik gerektirdiğini ancak bunu mutlaka başarmaları gerektiğini ifade ederek genç insanların Rize’nin geleceği yönündeki ortaya koyacağı fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

hasan-karal-genc-musiad-rize-kongresinde.jpg

genc-musiad-rize-subesinin-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-3.jpg

genc-musiad-rize-subesinin-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-4.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Karal; Rize'nin Geçmiş Yöneticilerini Yerden Yere Vurdu!

Rize Genç Müsiad'da Devir Teslim