Karal, Paketleme Çay Fabrikasına Son Noktayı Koydu

Karal, Paketleme Çay Fabrikasına Son Noktayı Koydu
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, çay paketleme fabrikası yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. İşte paketlemenin yapılacağı yer ve yeni paketlemenin hizmete açılacağı tarih:

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çaykur’a ait paketleme çay fabrikası yerinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmesinin ardından Çay Üreticileri Derneği (ÇAYÜDAD) tarafından başlatılan Rize’de yer arama çalışmaları ile ilgili olarak olay53 haber muhabirimiz İbrahim Köroğlu'nun konu hakkındaki sorusunu cevaplandırarak "Kamuoyu oluşturulmak istenen Adacami Mahallesi'ndeki alanda daha önce bilirkişi ve uzmanlar tarafından inceleme yapılmış aynı uzmanlar tarafından burasının dere kenarı olması dolayısıyla Paketleme Çay Fabrikası için uygun olmayacağı görüşünde karar alındığından Dünyanın en modern paketleme tesisleri ve çay ile alakalı turizm yatırımlarının yer alacağı Paketleme Çay Fabrikası İyidere ilçemizde yapılacaktır. İnşallah 2015 yılında İyidere ilçemizde yeni paketleme çay fabrikamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Rize'de kamuoyu oluşturmak isteyen kişiler Rize'nin menfaatine yeni projeler ortaya koysun” şeklinde cevap verdi.

BU KONU KAPANMIŞTIR NEDEN GÜNDEME GELDİĞİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM

Rize Muhtarlar Derneği'nde Rize'deki köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yapan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, toplantının ardından olay53 haber muhabirimiz İbrahim Köroğlu’nun çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Karal, çay paketleme fabrikasının yeri ile ilgili Rize'de yaşanan tartışmalarla ilgili sorduğumuz soruya istinaden yaptığı açıklamada "Bu konunun neden tekrar gündeme getirildiğini anlamış değilim. Bu konu kapanmış bitmiş, karar verilmiş. Bu iş bir sene düşünülmüş bir sene üzerinde çalışma yapılmış. Böyle çat kapı yapılmış bir karar değil. Daha önce Adacami Bölgesindeki alan da gündeme gelmişti. Ve orada teknik çalışmalar yapılmış. Bilirkişi gitmiş çalışmalarını yapmış. Dere kenarı olması dolayısıyla uzman kişiler tarafından paketleme çay fabrikası açısından uygun olmayacağı kanaatine varılmış. Ve sonuç itibariyle İyidere’deki önemli bir kısmının Çaykur arazisi olan diğer kısmının sendikaya ve özel idareye ait olan bölümler de satın alınarak tapuları da teslim alınarak bu iş kapanmış bitmiştir. Geçen ay proje ihalesi yapıldı." dedi.

hasan-karal-ibrahim-koroglu---1.jpg

KAMUOYU OLUŞTURMAK İSTEYENLER RİZE İÇİN BAŞKA PROJELER İÇİN KAMUOYU OLUŞTURSUN

Dünyanın en modern paketleme tesisleri ve çay ile alakalı turizm yatırımlarının da İyidere'deki yeni paketleme çay fabrikası alanında yapılmasının planlandığını kaydeden Karal, "Bu konunun tekrar gündeme getirilmesini ben son derece anlamsız buluyorum. Verilmiş olan bir karar var. Alınmış olan bir karar var. Paketlemenin yeri üniversiteye devredilmiştir. Üniversite bu paketleme yeri dolayısıyla 138 Milyon Lira bir para ödemiştir. Bu iş kapanmıştır. Bizim artık yeni yeni şeyler konuşmamız lazım. Rizemizde bazı arkadaşlarımız kamuoyu oluşturmak istiyorlarsa yeni yeni projeler konusunda kamuoyunu oluştursunlar. Olmuş bitmiş alınmış bir kararı öyle örseleyip hırpalamak bence çok doğru değil diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İYİDERE'DE YENİ PAKETLEME ÇAY FABRİKASI 2015 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

Karal, son olarak "Yeni paketleme çay fabrikası ne zaman hizmete girecek?" şeklindeki sorumuza ise, İyidere ilçesindeki çalışmaların proje ihalesinin yeni yapıldığını ifade ederek, "Paketleme Çay Fabrikasının zannediyorum 2013 yılı içerisinde yatırım ihalesi de yapılacaktır. Ama son tarih olarak 2015 yılında İyidere ilçesinde yeni paketleme fabrikamızın inşallah açılışını yapmayı planlıyoruz." dedi.