Karal, paranın patronunun açıklamalarını değerlendirdi: "Teşhis doğru, çözüm üretmeleri mümkün değil"

Karal, paranın patronunun açıklamalarını değerlendirdi: "Teşhis doğru, çözüm üretmeleri mümkün değil"
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Karal, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul'daki fiyatlar üzerinden ekonomi ile ilgili değerlendirmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da ev bulamadık, müthiş pahalı, annemlere yerleştik" sözlerine ilişkin olarak, "Bu teşhisleri yapan insanların tedavi bulmaları, çözüm üretmeleri mümkün değil. Ancak yalan söylemiyor, bir gerçeği ortaya koyuyor. Ülke bu hale getirildi maalesef" dedi.

Seçim bölgesi İstanbul’da bulunan Milletvekili Hasan Karal, Esenyurt'taki DEVA Partisi İlçe Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği birçok olumsuzlukla boğuştuğunu söyledi.

Sistemi kurgulayan ve kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu sistemden en çok şikayetçi konumda olduğunu vurgulayan Karal, "Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 50+1'i kendisi eleştirdi, sistemin yürümediğini söyledi. Sistemin amacı bu olunca, birbirleriyle hem program açısından, hem tüzük açısından hem fikren ayrı olan partiler seçim öncesi nikah masasına oturmak zorunda kalıyorlar. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Böyle bir siyaset olabilir mi? Olması gereken her siyasi partinin kendi özgün politika ve programlarıyla kendisini anlatmasıdır. Ve millet sandığa gittiği zaman takdirini kullanmalıdır. 'Koalisyonlara son vereceğiz, artık bu ülke koalisyon dönemlerini yaşamayacak' diyerek kurgulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, koalisyonlar döneminde seçimlerden sonra gündeme gelen koalisyon anlayışı, şimdi seçimlerden önce kurulmak zorunda kalıyor. Hani eleştiriliyoruz ya, 6 benzemez diye. Peki onlara soruyoruz siz kaç benzemezsiniz. Biz 6 partiydik, siz kaç partiden oluşarak seçimlere gittiniz? Sayın bakalım. Demek ki bu sistem yürümüyor. Maalesef yürümeyince de milletin sorunlarına çözüm getiremiyor ve her geçen gün milletimiz fakirleşiyor. Olan, aziz milletimize oluyor" diye konuştu.

Emekli maaşının 7 bin 500 lira, ev kiralarının ise İstanbul'da ortalama 10 bin liradan başladığını belirten Karal, bu durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "Ben de İstanbul'da kiralık ev bulmakta zorlandım, annemin yanına yerleştim, burası Manhattan'dan daha pahalı" şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Karal, şunları söyledi: "Ülkenin ekonomisini kurtaracak gözüyle dışardan getirilen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 'İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık, müthiş pahalı, annemlere yerleştik' demiş. Bu insanları biz ekonomiyi düzeltsinler diye dışardan getirdik. Teşhislerine bak. Bu teşhisleri yapan insanların tedavi bulmaları, çözüm üretmeleri mümkün değil. Ancak yalan söylemiyor, bir gerçeği ortaya koyuyor. Ülke bu hale getirildi maalesef. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın ekonomiyi yönettiği dönemde kişi başına düşen milli gelir 12 bin 600 dolara kadar çıkmıştı, şimdi 9000 dolarların altına kadar indi, inmeye devam ediyor. Bu her gün fakirleşiyoruz demek, milletçe fakirleşiyoruz.

Orta direği olan ülkeler ekonomik refahı daha çok hisseden ülkelerdir. Dünyanın geri kalmış ülkeleri, zengini tam zengin, fakiri tam fakir olan ülkelerdir. Türkiye'miz de maalesef üzülerek, ifade ediyorum, içim kan ağlayarak bunu söylüyorum, zengini tam zengin, fakiri de tam fakir, orta direğin aradan çıktığı bir ülke konumuna hızlıca gidiyor maalesef."

hasan-karal-toplantida-1.jpg

hasan-karal-toplantida-2.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum