Karal, Rize 1 Numara Olacak

Karal, Rize 1 Numara Olacak
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’yi gelişmişlik ve kalkınma açısından Türkiye’nin bir numarası yapmak istediklerini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, hükümet olarak takip ettikleri dev projeler ile nüfus ve coğrafi bakımdan Türkiye’nin en küçük illerinden bir tanesi olan Rize’yi gelişmişlik ve kalkınma açısından Türkiye’nin bir numarası yapmak istediklerini söyledi.

Rize’de basın mensupları ile bir araya gelen Karal, hükümet olarak takip ettikleri projelerden bahsederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

hasan-karal-rize-milletvekili.20140503130941.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize Meydanı’nda sözünü verdiği Rize Havaalanı için çalışmaların sürdüğünü belirten Karal, “Başbakanımız Rizeli'ye havaalanı müjdesini verdi. Bizde bunun uygulanması için hummalı bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bir an önce uygulanması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yetkili kişiler geçtiğimiz günlerde buradaydılar. Yer konusunda incelemelerini yaptılar. Belirlenin yerin ÇED Raporu'nun için ihale yapıldı. ÇED Raporu'nun hazırlanmasının ardından yapım ihalesi için de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

OVİT TÜNELİ’NDE 9 KM KAZILDI

Karal, çift tüp olarak toplam uzunluğu yaklaşık 25 kilometre olan Ovit Tüneli Projesi'nde 9 km’nin kazıldığının, yıl sonuna kadar kazı işleminin yarısının tamamlanacağını söyledi. Karal yaptığı değerlendirmede, “Ovit Tüneli'nde 9 km bölüm tamamlanmış durumda. 2014 sonunda kazısını tamamlamak istiyoruz. Zamanında bitmesini ümit ediyoruz. Ovit sonrası Rize’yi hazırlamak gayretindeyiz. Rize’nin nüfusu bu projeler bitiminde 200 binleri bulacak. Biz Rize’de rahat yaşanabilir bir şehri tasarlamalıyız“ diye konuştu.

savas-tabak-hasan-karal-erdal-genc.jpg

ŞEHİR GÜNEYE YAYILMALI

Rize’nin dağ ile deniz asında sıkıştığını ifade eden Karal, gelişmenin önündeki coğrafi engellerin aşılabilmesi için şehrin güneye doğru büyümesi gerektiğinin altını çizerek, “Rize’nin coğrafi yapısı belli. Büyümesinin önünde bir çok engel var. Daha çağdaş ve modern bir kent olmasının önünde bir çok sebep var. Biz hem yaşanabilir bir il ve doğayı yapıyı bozmamalıyız. Rize’yi Güney’e taşımak zorundayız. Rize’nin kalkınıp gelişmesini sağlayabilmek için en büyük önceliğimiz bu olmalı. Takip ettiğimiz dev projeler ile nüfus ve coğrafi bakımdan Türkiye’nin en küçük şehirlerinden bir tanesi olan Rizemizi gelişmişlik ve kalkınma bakımından Türkiye’nin bir numaralı şehri yapmayı arzuluyoruz. Tüm gayret ve çabamız bunun içindir” şeklinde konuştu.

BİZİM ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Karal, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı’nı halkın seçeceğini hatırlatarak, “Halkın seçeceği ilk Cumhurbaşkanının Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasını istiyoruz. Bizim gönlümüzdeki aday sayın Başbakanımızdır” ifadelerini kullandı.

Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayının son haftasında Rize’de olacağını sözlerine ekledi.

hasan-karal-ak-parti-rize-milletvekili.20140503131139.jpg