Karal: Rize Bir Bütün Oldu

Karal: Rize Bir Bütün Oldu
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de STK'ların öz değerleri olan Başbakan Erdoğan'a sahip çıktığını ve muhalefet partilerinin cumhurbaşkanını halkın seçmesinin kızgınlığıyla şaşkınlığını yaşadığını belirtti.

Karal, Rize'de muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda muhtarlara “Rize’nin evladı Türkiye’nin gururu Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda Cumhurbaşkanı yapalım” şeklinde hitap etti.

ak-parti-rize-teskilati-muhtarlarla-toplantida-(1).jpg

Rize Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığın milletin önüne geldiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri hep meclis tarafından seçilen Cumhurbaşkanı şimdi ilk defa millet tarafından seçilecek. Bunu başaran da AK Parti iktidarıdır. Milletin vekilleri değil milletin aslı Cumhurbaşkanını seçecek. Muhalefet partileri ise Cumhurbaşkanının meclis tarafından seçilmesi gerektiğini savundular. Bunun şaşkınlığını ve kızgınlığını halen yaşıyorlar” dedi.

1.20140808200043.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının belirlenmeden önce mecliste türlü manevraların yapıldığını söyleyen Karal, “Muhalefet partileri dediler ki (biz anayasayı değiştirelim yine meclis Cumhurbaşkanını seçsin) Bu milletten çekindiğiniz nedir? Bizi buraya millet seçmedi mi? Aslımız olan yere gidelim, esas ana baba ocağına gidelim, bizi seçenler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de en doğru kararı verirler. Bu milletin önüne sandığı getiren de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” şeklinde konuştu.

KURGU ADAY DEĞİL, HALKIN ADAYI ERDOĞAN

Cumhurbaşkanlığı adaylarının özellikle bir tanesinin kurgulandığını ve aylar öncesinden hazırlandığını ifade eden Karal, “Bu adayın ismi Ankara’nın kulislerinde konuşuluyordu ve biz bunu duyuyorduk. Öyle bir aday çıkartacaklardı ki; muhalefet partilerinden hiçbirine mensup olmayacaktı. Tayyip Erdoğan’dan ne kadar oy koparabilir, milletin değerlerine ne kadar yakın olursa Tayyip Erdoğan’dan daha çok oy alabiliriz hesaplarını yapıyorlardı. Sonucunda Türkiye’ye böyle bir adam getirildi” dedi.

Bir diğer adayın da Türkiye Cumhuriyetini 12 yıldan bu yana yönetmiş bir ismin olduğunu söyleyen Karal, “12 yıldan beri Türkiye’yi yöneterek bu gururu hiç kesintisiz Rizelilere yaşatmış olan bir isim, kendi öz evladımız olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şimdi Sayın Başbakanımızın sizin desteğine ihtiyacı vardır. Bu seçim 77 milyon vatandaşımızın başına geçecek olan ismin seçimidir. Bu ismin de duruşuyla, kararlılığıyla tüm dünyaya bu mesajı verebilmiş olan bir kişi olması lazım. Böyle bir isim de Allah’a şükürler olsun ki; bu topraklardan çıktı. Böyle bir ismin Rize’den çıkmış olması Rizeliler için büyük bir gurur kaynağıdır” ifadelerine yer verdi.

RİZE BİR BÜTÜN OLDU

hasan-karal-rize-milletvekili.20140808200113.jpg

Rize’deki bazı siyasetçilerin sivil toplum kuruluşlarının Recep Tayyip Erdoğan’a destek verişini eleştirmesine değinen Karal, “Sivil toplum kuruluşlarının toplumun düşüncelerine duyarsız kalan, düşüncelerine gözünü kapatan, kulaklarını tıkayan bir yapıda olması gerektiğini düşünüyorlar. Rize’nin sivil toplum kuruluşları Rize’nin öz değerine sahip çıktığında neden gocunuyorlar? Bu ülkede hükümetler yıkılırken sivil toplum kuruluşları devrede olduğu zamanlar neden çıkıp da bu adamlar demokrasiyi savunmadılar? Demokrasiye her gün satır balta sallayan  o sivil toplum örgütlerine neden zamanında kalkıp cevap vermediler?” dedi.

Rize’nin Pazar günü tüm Türkiye’ye bir mesaj vermesi gerektiğini ifade eden Karal, “Bunun siyasi bir tarafı yoktur, seçilecek olan Cumhurbaşkanı 77 milyon kişinin başı olacaktır. Türkiye’yi bütün dünyada temsil edecek bir insan olacak, dolayısıyla burada bütün siyasi mülahazaları bir tarafa bırakarak kendi insanımıza ve kendi hemşehrimize sahip çıkmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Bundan sonra seçilecek olan Cumhurbaşkanlarının dahi oy oranlarını bu seçimde Rize olarak geçmeleri gerektiğini savunan Karal, Rize’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kıracağı rekorun uzun yıllar daha kırılamayacak büyük bir rekor olması gerektiğini söyledi.

HERKES SANDIK BAŞINA GİTMELİ

Herkesin mutlaka sandık başına gelmesi gerektiğini vurgulayan Karal, “Yapılan anketlere göre Sayın Başbakanımız açık ara önde görülüyor. Bunun bizi rehavete sürüklemesine izin vermemeliyiz. Yaylalarda olan vatandaşlarımızın gelip oylarını kullanmalarını istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için yeni bir çıkış günü olacağını vurgulayan Karal, “Türkiye’nin büyük liderinin ezilmesini, mağlup olmasını, onun pusuda yatmış bekleyen bütün Türkiye düşmanlarına da en büyük ders o gün verilecektir inşallah” şeklinde konuştu.

ak-parti-rize-teskilati-muhtarlarla-toplantida-(2).jpg

9 YILDA RİZE’NİN KÖYLERİNE 200 MİLYON LİRALIK  YATIRIM

Son yıllarda gerek alt yapı çalışmalarına ve yol yapımlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Karal, “ Beraber asfalt ve betonlama diğer alt yapı çalışmalarına vermiş olduğumuz hızla beraber şehirden köylere ulaşım noktasında ciddi mesafeler aldık.  Köydes projesi başladıktan sonra 9 yıl süre içerisinde Rizemizin köylerine yaklaşık 250 trilyonluk yatırım yapmış olduk. Şehirlerde çok ciddi imarlaşma gerçeği var. İsteyen istediği yerde gece kondusunu kondurdu. İsteyen istediği yerde binasını yaptı.  Kimi 5 kat attı kimisi 8 kat attı.  Kimisi bizim şiarımızda kaçak kat olmaz diye verilen ruhsatın üzerine bir kaçak kat daha arttı. Böyle bir Rize ortaya çıktı. Diyorum ki köyler daha bozulmadı. Köylerde şehir gibi imar çirkinliği yok.  Bundan sonra köyleri kurtaralım diye arzu ediyoruz” dedi.

Milletin kendilerini 3-5 kişiye imtiyaz sağlamak için seçmediğini kaydeden Karal, genelin hukukunu korumak zorunda olduklarını, şehri her yönüyle düzene sokmak zorunda olduklarını vurguladı.

ak-parti-rize-teskilati-muhtarlarla-toplantida-(5).jpg