Karal: Rize Havalimanı 2014’te Yapım İhalesine Çıkacak

Karal: Rize Havalimanı 2014’te Yapım İhalesine Çıkacak
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 2014 yılı içerisinde havalimanı yapım ihalesinin yapılması için çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Rize’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ile Rize Ziraat Odasında bir araya gelen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Havalimanı ile ilgili düşünülen bölgenin ÇED raporunun 3 ay içinde sonuçlandırılacağını ve 2014 yılı içerisinde havalimanı yapım ihalesinin yapılması için çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Karal'ın iki ayda bir sivil toplum kuruluşu başkanları ile bir araya geldiği toplantıya bu ay ziraat odası ev sahipliği yaptı. Ziraat odasında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMO) Başkanı Muammer Berberoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği  Başkanı  Muammer Atılgan, MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak, TÜMSİAD Başkanı Abdulbaki Fil adına Vedat Kabil,  Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Muhtarlar Derneği  Başkanı Mustafa Erbaş ve  Rize Kent Konseyi Başkanı Hamit Turna katıldı.

hasan-karal-rizedeki-stk-temsilcileriyle-bulustu.jpg

Karal, toplantıda yaptığı konuşmasında, Rize havalimanı konusundaki çalışmalara değinerek, "Bir önceki toplantıda üzerinde vurguyla bahsettiğimiz ve sizlerinde çok büyük destekleriyle olgunlaştırıp belli bir aşamaya getirdiğimiz Rize havalimanı konusundaki çalışmalarımızı ve gayretlerimizi büyük bir başarı ile sürdürdük. Sayın başbakanımız sizlerin bu başarı ve gayretlerini görmemezlikten gelmeyip son Rize ziyareti esnasında Havalimanı müjdesini vermişti. Bu müjdeli haberden sonra bize düşen görev bu süreci çok sıkı bir şekilde takip edip biran önce hayata geçirilmesini sağlamaktır. Özellikle havalimanı konusunda Rize'de görev yapan sivil toplum kuruluşu başkanları olarak sizlerin çok ciddi katkıları oldu." İfadelerini kullandı

Geçen hafta ulaştırma bakanlığından bu konu ile ilgili yetkili kişilerin Rize'ye gelerek yer tespit çalışmalarına hız verdiğini vurgulayan Karal, "Bizler de sayın bakanımız ve diğer milletvekilimizle birlikte çalışmaları yakından takip ediyoruz. Havalimanı ile ilgili düşünülen bölgenin ÇED raporunun hazırlanma çalışmaları başlatılmıştır. 3 ay içerisinde bunun sonuçlandırılacağını bize ifade ettiler. ÇED ihalesi sonuçlanıp çalışmalar bitirildikten sonra 2014 yılı içerinde havalimanı yapım ihalesinin bir an önce gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmayı başlatacağız. 

Bundan sonra Rize'mize daha yeni ne kandırabiliriz, Rize'mizi vilayet olarak daha çağdaş ve modern bir görüntüye nasıl kazandırabileceğimiz konusunda bu toplantı ve istişarelerimize devam edeceğiz. Bizim amacımız bizden sonra gelecek olan kuşaklara çok güzel  bir Rize bırakabilmek ve hayır dualarını alabilmektir." şeklinde konuştu

Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ise Hasan Karal'a  milletvekili seçildiği  günden itibaren başlattığı sivil toplum kuruluşları  ile bir araya  gelerek  istişarede  bulunma uygulamasından dolayı  duyduğu memnuniyeti  dile getirerek ederek katılan  herkese teşekkür etti.