Karal: Rize Havalimanı 2015 Yılı Yatırımları İçine Alındı

Karal: Rize Havalimanı 2015 Yılı Yatırımları İçine Alındı
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanının devletin 2015 yılında yapacağı yatırımlar programına alındığını belirtti.

AK Parti Rize Merkez İlçe Ocak ayı Danışma Meclis Toplantısına katılan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı projesinin devletin 2015 yılında yapacağı yatırımlar programına alındığını kaydetti. Karal, ayrıca 800 Milyon Dolara mal olacak lojistik endüstriyel yaşam bölgesinin de İyidere havzasından kurulacağını, proje çalışmalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından başlatıldığını ifade etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, katıldığı Ocak Ayı Danışma Meclisi Toplantısında selamlama konuşması yaptı. Karal, konuşmasında, "Değerli kardeşlerim Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah bu ülkeye hep beraber omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe ülkemize, dünyamıza ve  insanlığa hizmet etmeyi nasip eylesin. Dünya gelip geçicidir. Bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan bu kubbe altında bir hoş seda bırakarak, bu dünyadan göçüp gitmektir. Arkamızdan ‘Allah razı olsun iyi bir insandı, güzel hizmetlere vesile oldu’ dedirtebilmektir mesele budur" dedi.

Konuşmasının devamında Rize'deki yatırımlar konusunda bilgi veren Karal, Güney Çevre Yolu, Ovit Tüneli, Lojistik merkez ve Rize Havalimanı konusunda detaylı açıklamalarda bulundu.

hasan-karal-rize-milletvekili.20150128201009.jpg

Rize’yi gelecek yüzyıla taşıyacak bu projelerde çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Karal, Rize Havalimanı projesinin 2015 yatırım programına girdiğini belirterek, "Devletin 2015 yılında yapacağı yatırımlar programına Rize Havalimanı alınmıştır. Bunu ilk defa burada açıklıyorum. 800 milyon dolar maliyeti olan lojistik endüstriyel yaşam bölgesinin İyidere havzasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kararı verilmiş proje çalışmaları başlatılmıştır. Bunlar Rize'yi gelecek yüzyıla taşıyacak projelerdir.Değerli kardeşlerim,  bunlar nasıl oldu? Teşkilatın desteğiyle, siz değerli kardeşlerimizin bizim arkamızda durmasıyla, siz değerli teşkilat mensuplarımızın bizi her yerde onore etmesiyle, bize sahip çıkmanızla, partimize sahip çıkmanızla, her seçimde sandıklara sahip çıkmanızla gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

Belediyenin projelerine de değinen Karal, 10 Numara Projelerin üzerinde kafa yorulmadan yapılamayacağını belirterek, "Bu projeler üzerinde günlerce, haftalarca, aylarca düşünülmüştür. Rize'nin geleceği ve gelecek vizyonu nasıl şekillendirilir konusunda kafa yorulmuştur. Bu projeler, oluşturulan ar-ge biriminde düşünülmüş ve siyasi süzgeçten geçirildikten sonra halkımıza sunulmuştur" dedi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Ocak ayı Danışma Meclis Toplantısına, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti  Rize İl Başkan Vekili İshak Alim, İl Yönetim Kurulu ile İl Kadın kKolları, İl Gençlik Kolları, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve İl Genel Meclis Üyeleri, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize Eski İl Başkanları Hikmet Ayar, Yılmaz Katmer,  AK Parti Rize Eski Teşkilat Başkanı Harun Mertoğlu  ve Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, belde, köy ve mahalle başkanlarıyla birlikte çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

ak-parti-rize-merkez-ilce-ocak-ayi-danisma-meclis-toplantisi.jpg