Karal: Rize Limanı Genişleyecek

Karal: Rize Limanı Genişleyecek
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, haftalık Rize programı dahilinde Rize Limanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Rize Limanında bir inceleme gerçekleştirerek Rize Liman Başkanı Seyfettin Ceylan'dan sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rize Liman Başkanı Seyfettin Ceylan'dan gerekli bilgileri alan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal çalışmaları yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada "Rize Limanının kapasitesinin arttırılması, limanı fırtına ve dalgalardan koruyan ana mendireğin güçlendirilerek yarım kalan 300 mt.lik bölümün tamamlanması ve 200 metre daha uzatılmasına ilişkin inşaat işi, Ulaştırtma denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızca 10 Nisan 2012 tarihinde ihale edilmişti. Buradaki çalışmalar belirli bir tarihe kadar yetiştirilmeye gayret ediliyor. Ana mendirek onarım ve ikmal inşaatının yapımı başlatılmış bulunmaktadır. İnşaat tamamlandıktan sonra Limanımızdaki mendirek uzunluğu 1500 metreye çıkarılarak 4 adet 550 metre uzunluğundaki ana ticaret rıhtımları ile birlikte uluslar arası sefer yapan gemilere hizmet verilecektir" şeklinde konuştu.

hasan-karal-rize-limani-calismalari-2.jpg

Açıklamasına devam eden Karal, "Uluslar arası deniz trafiğine açık olan Rize Limanımız, ana mendireğin güçlendirilerek tamamlanması, mendirek uzunluğunun 1500 metreye çıkarılması ile birlikte güvenli bir liman haline gelecek ve Doğu Karadeniz, Ortadoğu ülkelerinin transit yükleri için aktarma limanı haline gelecektir. Bu sayede Limanımıza büyük tonajlı yük ve yolcu gemileri ile kruvaziyer  turist gemilerinin de gelmeleri sağlanmış olacak ve kısa dönemde hedeflenen tüm bu gelişmeler Rize'mizin ekonomisine istihdam ve girdi bakımında önemli katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

hasan-karal-rize-limani-calismalari-3.jpg

hasan-karal-rize-limani-calismalari-4.jpg

hasan-karal-rize-limani-calismalari-5.jpg