Karal, Rize Projelerini Tümsiad'da Anlattı

Karal, Rize Projelerini Tümsiad'da Anlattı
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, TÜMSİAD Rize Şubesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette Rize'de yapımı devam eden ve yapılması düşünülen projeleri anlattı. İşte o projeler:

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Ak Parti Rize İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri tarafından TÜMSİAD Rize Şubesine ziyaret gerçekleştirildi.

Milletvekili Hasan Karal ve ekibini TÜMSİAD Rize Şubesi Başkanı Abdulbaki Fil ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Karşılamanın ardından görüşmelere geçildi. Şube Başkanı Abdulbaki Fil, ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Milletvekili Hasan Karal’a TÜMSİAD’ın kuruluşundan bu yana yapmış olduğu hizmetler ve faaliyetlerden bahsederek bunun yanında ülke ve ilin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündemde yer alan dershanelerin kapatılması konusunun da görüşüldüğü ziyarette Başkan Fil, bu konuda Eğitim ve Ar-Ge Komisyonu Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. Başkan Fil, devlet okullarının boş kaldığı ve kullanılmadığı zamanları değerlendirerek kiralama usulü ile özel sektöre devredilerek okullarımızın atıl durumdan çıkararak özel dershanelerin işlevselliğini devam ettireceğini ve ekonomik katkı sağlayacağını dile getirdi. Fil, konuyla ilgili çalışmayı başta Başbakanlık olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiklerini ifade ederek ayrıca ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları olarak yurtdışı ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve ilimizle ülke ekonomisine katkı sağladıklarını açıkladı.

TÜMSİAD olarak 2013 yılı içerisinde 105 yurtdışı ziyareti gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Fil, ilimizde yetişen mandalina, limon, portakal, kivi ve likapa gibi meyvelerin ihracat tanımlı ürün çeşitliliği kategorisine girmesini gerektiğini söyledi. Bu ürünlere devlet tarafından sağlanan ihracata verilen destekli ürün haline gelmesi ile ilimiz ekonomisine katkı sağlayacağından bu konunun bir an önce çalışma yapılıp sonuçlandırılması gerektiğini ve sayın başbakanımızın 2023 projeksiyonuna 500 milyar dolar ihracat hedefine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Milletvekili Hasan Karal ise, yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve Rize'ye kazandıracakları birçok çalışma içerisinde olduklarını belirterek, uzun yıllardır Ovit Tüneli ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmaların sonunda Ovit Tüneli'nin temelinin Başbakanımız tarafından 7 ay önce atılarak çalışmalara hız verildiğini ve bu çalışmalar neticesinde bir iş makinesinin yılbaşından sonra getirileceğini ve çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi. Şimdiye kadar 100 metre bir tünel çalışması yapıldığını söyleyen Karal, Ovit Tünelinin 2015 yılında bitirilip hizmete açılacağını ifade etti.

Karal, Rize'deki yapımı devam eden çalışmalardan da bahsettiği açıklamasında Rize Limanı projesinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, Ayder Yaylası'nda gerçekleştirmesi düşünülen 5 yıldızlı bir otel ve kongre merkezi çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

İlimizin yaz ve kış aylarında bir turizm potansiyeli oluşturduğunu ve bunu ilimize entegre etmek için ayrıca yabancı turistlerin ilgisini çekerek, onların ilgisini ilimize katmak için çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Milletvekili Karal, ilçelerimizden birinde sosyal bir proje olarak ceviz yetiştiriciliği ile ilgili bir çalışmaları olduğunu bu projenin ilimize faydalı olacağını düşündüklerini kaydetti.

Karal, özel dershanelerin konusuyla ilgili olarak da Milli Eğitim Bakanlığındaki arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmalar yapmaktalar. Ayrıca TÜMSİAD''ın konu hakkındaki bu çalışmasını da değerlendireceklerini söyledi.

hasan-karal-tumsiadda-1.jpg