Karal, Rize'deki Bedellerin Yüksek Oluşundan Dert Yandı

Karal, Rize'deki Bedellerin Yüksek Oluşundan Dert Yandı
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşundan şikayetçi olarak "Türkiyenin toplam yatırım miktarının 30'da biri Rize'deki...

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşu dolayısıyla yatırım yapmanın zor olduğuna dikkat çekerek "Türkiyenin toplam yatırım miktarının 30'da biri Rize'deki yatırımlara değil o yatırımları gerçekleştirmek için kamulaştırma bedellerine gidiyor. Rize'deki yatırımların değeri yol ve kamulaştırma işlemlerinin maliyeti bir katrilyonu geçiyor." dedi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rize Milletvekilleri Hasan Karal,  Nusret Bayraktar, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar,İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim, İlçe Belediye Başkanları ve partililerin katılımıyla dün gerçekleşti.

Programda konuşan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'deki kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşuna dikkat çekerek "Türkiyenin toplam yatırım miktarının 30'da biri Rize'deki yatırımlara değil o yatırımları gerçekleştirmek için kamulaştırma bedellerine gidiyor. Rize, Türkiye'deki yatırımların 232'de birini alması lazımken Rize'deki yatırımların değeri yol ve kamulaştırma işlemlerinin maliyeti bir katrilyonu geçiyor." dedi.

numan-kurtulmus-rizede.20121203122823.jpg

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek için buradayız diyerek, Rize’de yapımı devam eden ve yapılması düşünülen Güney Çevre yolu, Salarha Tüneli ve İSPAK tarafından plan aşamasında olan Rize'nin Trafik sorununa çözüm ile ilgili bilgiler verdi.

BU ADRES HEPİMİZİN ADRESİDİR

Törende konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise, toplantının öncelikle ülkemize ve Rizemize hayırlı olmasını diledi. Karal,”Belediye Başkanımızın söylediği gibi Güney Çevre yoluna dikkat çekerek Projenin en az Ovit Tüneli kadar önemli olduğunu söyledi. Rize, Türkiye'deki yatırımların 232'de birini alması lazımken Rize'deki yatırımların değeri yol ve kamulaştırma işlemlerinin maliyeti bir katrilyonu geçiyor. Yani Türkiye'nin toplam yatırım miktarının 30'da biri Rize'deki yatırımlara değil o yatırımları gerçekleştirmek için kamulaştırma bedellerine gidiyor” diye konuştu.

Karal, aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza sesleniyorum; çok önemli bir adrese geldiniz! Bu adres bu ülkede hepimizin adresidir bu ülkeyi yüzyıllar sonrasına taşıyacak olan bir adresin adıdır, AK Parti'nin adıdır“ dedi.

hasan-karal-ak-parti-rize-milletvekili.jpg

HAVAALANI OLMAZSA OLMAZ

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise salonda coşkulu bir konuşma yaptı. Partililer tarafından sık sık alkışlanan Bayraktar, konuşmasında, “Rize Artvin arasında yapılması düşünülen ve Rize'nin artık olmazsa olmazlarından Havaalanı çalışmalarının süratle tamamlanıp yapılması gerektiğini söyledi.