Karal Su Gibi Konuştu Yemenli Gazeteciler Şaştı Kaldı !

Karal Su Gibi Konuştu Yemenli Gazeteciler Şaştı Kaldı !
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Yemenli gazetecilerin gönlünü fethetti...

Türkiye Yemen Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Yemenli Gazetecileri TBMM’de kabul ederek gazetecilerin sorularını cevapladı. Karal, deyim yerindeyse su gibi mükemmel derecede Arapça bilmesinden dolayı tercümana gerek duymadan Yemenli Gazetecilerle ilgilendi. Karal'ın bu şekilde misafirleriyle ilgilenmesi Yemenli Gazetecilerden övgü aldı.

Türkiye Yemen Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın başkanlık ettiği toplantıya Yemen Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Yemenli Gazeteciler Mr. Abdulbaset Mohammed Abdullah Al- Nawah (koordinatör), Mr. Basheer Abdullah Abdo Al- Hazmi , Mr. Abdulgader Al- Shater, Mr. Abdulrahman Mohammed Abdurrahman Muhatar, Mr.Hamzah Abdo Hadrami, Mrs Hana Mohammed Ezzaddin Al- Wajeeh , Mr. Fuad Ali Ali Abdo , Mrs. Amira Abdulnaser Ahmed Al- Madhagi , Mrs Shezaan Azhar Khan , Mr. Fakhri Hasan Abdullah Al – Arashi, Mr. Khaled Abdo Ahmed Al- Nadhari ve Mrs Ranya Abdulkerim al- Gunaid katıldı.

hasan-karal-yemenli-gazetecilerle-1.jpg

Gazetecilerin soru yağmuruyla karşılaşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, mükemmel derecede Arapça bilmesi dolayısıyla tercüman ihtiyacı hissetmeden Yemenli Gazetecilerin sorularını dinledi ve cevaplandırdı. Karal’ın bu şekilde tercümana ihtiyaç duymadan misafirleriyle ilgilenmesi Yemenli misafirlerinin gönlünü fethetti.

Türkiye Yemen Parlamentolar Arası Dostluk Grubu başkanlığına bir yılı aşkın bir süre önce 9 Şubat 2012 tarihinde seçildiğini misafirlerine aktaran Rize Milletvekili Karal; hedeflerinin, Türkiye ve Yemen’in dostluğunun en üst noktaya çıkarmak olduğunu kaydederek “Ancak faaliyetlerimizi tek taraflı olarak muadilimiz olmadığından istenilen noktaya taşınamıyor. Temennimiz Yemen parlamentosunda da dostluk grubunun kurulması ve çalışmalarımızın verimliliğinin artmasıdır.” diye konuştu.

hasan-karal-yemenli-gazetecilerle-2.jpg

Karal, sorulan bir soru üzerine; Nobel ödüllü Yemenli gazeteci ve insan hakları savunucusu Tevekkül Karman ile beraberindekileri TBMM’ de ağırladıklarını her platformda Türk ve Yemenli İş adamlarının karşılıklı olarak gidiş gelişlerinde her türlü desteği verdiklerini ticaretin geliştirilmesi yönünde her türlü desteği verdiklerini belirtti. Yemeni çok önemsediklerini orada bir Türk okul açtıklarını belirti.
Yemen’de Türkiye’nin çok şehidi bulunduğunu misafirlerine aktaran AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,  “Bizler sizleri çok seviyoruz. Yemen’de çok şehidimiz var. Bizim en meşhur şarkılarımızdan biride Yemen şarkısıdır. Bizler bu günlere gelmek için çok uğraştık, çok çalıştık. İnşallah sizlerin de güzel günleri göreceğine inanıyoruz. Bütün gayemiz İslam dünyasını yüceltmek. Tecrübelerimizi Yemen halkının güzel günlere kavuşması doğrultusunda aktaracağız.” dedi.

Toplantı sonunda Karal, misafirlerine her zamanki gibi ÇAYKUR çayı hediye ederek Türk çayının dünyada bir numara olduğunu da söylemekten geri durmadı. Yemenli Gazetecilerde AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’a Yemen kahvesi hediye ettiler.

hasan-karal-yemenli-gazetecilerle-3.jpg

hasan-karal-yemenli-gazetecilerle-4.jpg

hasan-karal-yemenli-gazetecilerle-5.jpg