Karal'a Katkılarından Dolayı Plaket

Karal'a Katkılarından Dolayı Plaket
Fındıklı Şoförler ve Otomobilciler Derneği tarafından Rize Milletvekili Hasan Karal'a Fındıklı ilçesine Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün kazandırılmasındaki katkılarından dolayı plaket takdimi yapıldı.

Fındıklı'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen plaket törenine, Rize Milletvekili Hasan Karal, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Fındıklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Gürhan Kutluata, Ak Parti İlçe Başkanı Fethi Velioğlu partililer, şoförler ve vatandaşlar katıldı.

Karal, burada yaptığı konuşmada, Trafik Tescil Şube’nin Fındıklı’ya getirilmesi için Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanıyla birlikte çok yoğun temas kurduklarını söyledi.

hasan-karala-katkilarindan-dolayi-plaket-yemegi-1.jpg
 
Fındıklılı hemşerilerinin bir başka ilçeye gidip tescil işlemleri noktasında sıkıntıya girmemeleri ve yollarda zaman harcamamaları için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün ilçeye gelmesi gerektiğini ifade eden Karal, “Fındıklı’da bu hizmetin alabilmesi için haklı olarak taleplerimizi ilettik ama hep karşımıza çeşitli kriterler konuldu. Bu kriterlerden birisi de Fındıklı’nın nüfusunun yeterli olmadığı idi. Bazı ilçelerin nüfusunun daha az olmasına rağmen oralara bu imkanın verildiğini söyledik. Ancak o ilçelerin yakında bu hizmeti veren ilçeler olmadığı ve ilçenin toplam nüfusunun fazla olduğu söylendi. Bizde İçişleri Bakanımızı bizzat makamında ziyaret ettik. Bakanımız sağ olsun ricamızı geri çevirmedi. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ilçeye kazandırmış olduk. Fındıklı’ya bu hizmeti kazandıran sayın bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Ak Parti iktidarının 2002 sonrasında, bu ülkede yaptığı en önemli hizmetlerden bir tanesini de şoför esnafına yapılan duble yollar ile şoför esnafına yapılmış olduğunu getiren Karal, sözlerini şöyle tamamladı: 80 senede bu ülkede 5 bin 600 kilometre duble yol yapıldı. Ak Parti iktidarı ise  16 bin kilometre duble yol yaptı. Bu yollarda çekilen çileleri şoförler bilir. Yolların hangi hallerden hangi hallere geldiğini, şehirler arası ulaşımın nerelerden nerelere geldiğini şoförler bilir. Türkiye’de bütün şehirler arası yollar birkaç yıl içinde duble yollarla örülecek. Bu da şoför esnafı için bir hizmettir. 

hasan-karala-katkilarindan-dolayi-plaket-yemegi-2.jpg

Fındıklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Gürhan Kutluata ise yaptığı açıklamada, 1970 yılında bu yana ilçede şoförler odasının hizmet vermekte olduğunu ve kuruluşundan bu yana Trafik Tescil Şube’nin ilçeye getirilmeye çalışıldığını söyledi.
 
Trafik tescille ilgili bütün işlemleri artık ilçede görülebileceğini belirten Kutluata, “Şoförler odasında kayıtlı 500 esnafımız ve vatandaşlarımız tescil işlemleri yaptırırken artık zorluk çekmeyecek. Trafik tescilin ilçeye kazandırılması da emeği geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ve Ak Parti İlçe Başkanı Fethi Velioğlu’na teşekkür ediyorum.”  dedi.
 
Konuşmaların ardından Fındıklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Gürhan Kutluata, Rize Milletvekili Hasan Karal’a plaketini takdim etti.

findikli-soforler-ve-otomobilciler-derneginden-hasan-karala-plaket-1.jpg