Karal'dan Emekli Maaş Farkı Tepkisi: "Açlığa Mahkum Ediliyorlar!"

Karal'dan Emekli Maaş Farkı Tepkisi: "Açlığa Mahkum Ediliyorlar!"
DEVA Partili Hasan Karal, son dakika olarak duyurulan emekli maaş farkı ile ilgili tepki gösterdi. Karal, "Emekliler bu farkla pazara-markete gitse alışveriş sepetini dolduramaz, dışarıda yemek yiyemez, otobüs bileti alsa geri dönemez" dedi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğunu ve son dakika olarak duyurulan maaş farkının otobüs bileti bile almaya yetmeyeceğini söyledi. Karal, "Böyle giderse açlığa mahkum edilen emekliler hakkını helal etmez" dedi.

Emeklilere yapılan zam oranları ile ilgili düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması ile emeklilerin aylık farklarını alacağı tarih belli oldu. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaş farklarını 6-7 Şubat'ta alacak.

DEVA Partisi'nden Eleştiri

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, emeklilere yapılan ek zamla ilgili olarak, "Son dakika olarak duyurulan, 'emekli maaş farkı' ile otobüs bileti alsa, gittiği yerden geri dönemez. Böyle giderse açlığa mahkum edilen emekliler hakkını helal etmez" dedi.

Karal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark tutarlarının ödenmeye başlanacağı şeklindeki açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Bakan Işıkhan'ın yaklaşık yüzde 7'lik maaş farklarıyla ilgili açıklamasının 'son dakika' olarak duyurulduğunu belirten Milletvekili Karal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Tüm haber kanallarında, internet sitelerinde 'Son Dakika' olarak duyurulan, 'emekli maaş farkı' ile ne yapılabilir, bakalım. Emekli; pazara- markete gitse, alışveriş sepetini dolduramaz. Dışarıda yemek yemek istese, hesabı ödeyemez. Bir kilo et alır ama pişiremez. Otobüs bileti alsa, gittiği yerden geri dönemez. Torununa okul harçlığı verse, çocuk 1 hafta idare edemez. Ezcümle; böyle giderse açlığa mahkum edilen emekliler hakkını helal etmez."

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18 Yorum