Karal'lı Ak Heyet Yatırımları Dağsu'da Anlattı

Karal'lı Ak Heyet Yatırımları Dağsu'da Anlattı
12. Cumhurbaşkanı Rize’den çıkacağını ifade eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, beraberindeki AK heyet ile Rize'deki yatırımları Dağsu Mahallesi sakinleriyle paylaştı.

AK Parti  Rize Milletvekili Hasan Karal, beraberinde Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı, Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, BelediyeBaşkan Yardımcıları Mustafa Altay, İsmail Hakkı Soba, Özel Kalem Müdürü İshak Alim, Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim, Partili Yöneticiler, Belediye Meclis üyeleri ile Dağsu Mahallesini ziyaret etti.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(1).20140803171631.jpg

Dağsu mahallesinde Mahalle Muhtarı  Mustafa Yıldız Toptan ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Milletvekili Karal ve beraberindekiler, Dağsu mahallesindeki hizmetleri değerlendirdi.

AVCI, HAYIRLI BİR GECE OLSUN…

Toplantıda selamlama konuşmasını  ev sahibi  İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı, yaptı. Mahallesinde yapılan ziyaret ve toplantıda, Dörtyol ve Camidağı bölgelerinden gelen misafirlere hoş geldin diyerek başlayan Avcı, gecenin  hayırlara vesile olmasını temenni etti.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(4).20140803171645.jpg

MUHTAR TOPTAN MAHALLELİ ADINA MEMNUNUZ…

Dağsu Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldız Toptan, gerçekleştirilen toplantı dan mahalleli adına memnuniyetini ifade etti.  Toptan, mahalle sorunlarını Milletvekili Karal, Başkan Kasap ve İl Genel Meclis Başkanı Avcı’ya  iletti.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(5).20140803171656.jpg

BAŞKAN KASAP, TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMALIYIZ…

Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap burada yaptığı konuşmada, “Rize’nin toplumsal anlamda önemsendiği birkaç konu vardır. Bunlardan bir tanesi  çaydır. Diğer konu ise turizmdir. Turizm konusunda Rize İl olarak coğrafi konum bakımından çok şanslıdır. Ancak Rize merkez olarak gözlemlerime göre şehir merkezi hepimizin gördüğü gibi kötü bir yapılaşma içerisindedir. Bu gözlemlerimize dayanarak seçim projelerimizde de  turizm odaklı çalışmalar yapılmasını ortaya koyduk“ dedi.

Ortaya koydukları Isırlık bölgesindeki Kent Ormanı ve Teleferik projelerinin  Dağsu mahallesi ile  ilişkili olduğunu kaydeden Başkan Kasap, her iki projenin ilerlemesi noktalarında adımların ilgili ekipler tarafından atılmakta olduğunu söyledi.

Kasap, yapılan çalışmaların vatandaşları da heyecanlandırdığını  dile getirerek, kamulaştırma işlemlerinin devam ettiği süreçte, hemşehrilerinden anlayışlı olmalarını, sadece kendilerini değil,  kentimizi gelecekte emanet edeceğimiz çocuk ve torunlarımızı düşünerek, fırsata dönüştürmeden, arazi sahiplerinin de kamulaştırma işlemlerinde taşın altına ellerini koymalarını istedi. Kasap, doğalgaz, yol, su gibi altyapı konularında sorunların takipçisi olduğunu belirtti.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(6).20140803171711.jpg

MİLLETVEKİLİ KARAL, SİZLERİN DESTEĞİ İLE BUGÜNLERE KADAR GELDİK…

Rize Milletvekili Hasan Karal, konuşmasında yoğun çalışma temposuna değinerek, AK Parti Genel Merkezi, TBMM, ve Rize’ nin genel sorumlulukları nedeni  ile olağanüstü bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Dağsu mahalle sakinleri ile biraz geç olsa da, bir arada olmanın sevincini yaşadığını ifade eden Karal, “Allah’ın yardımı ve sizlerin desteği ile bugünlere kadar geldik. Sizlerin desteği devam ettiği sürece de bundan sonra sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

hasan-karal-ve-ak-heyet-dagsuda-1.jpg

Türkiye’nin en gözde ve en güzide kuruluşlarından Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezinin (Dini ihtisas yüksek kurumu) yapılma aşamasında, üstün gayret ve uğraş veren önceki muhtarlarına Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini sürdüren Karal, bu mücadeleyi devam ettiren yeni muhtar Mustafa Yıldız Toptan ve mahalle sakinlerine minnet duygularını ve merkezin safahatini anlatarak, eğitim veren Merkezdeki Hocaların, akademik kariyerleri yüksek olması ve Rize’de kalmalarını sağlama adına sosyal donatı alanları ve lojman konularına değindi, uygun yer tespitleri yapılıp Diyanet Eğitim Merkezi lojmanlarının da bu mahallede yapılmasını uygun gördüğünü kaydetti.

Karal, eğitim merkezine kadar gelen, Rize’nin yüzde seksenine hizmet veren, Doğalgaz, meselesine değinerek, gerekli olan şartları anlattı. Şartların tamamlanması durumunda mahalle sakinlerinin de doğalgaz kullanabileceğini söyledi.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(7).jpg

DAĞSU MAHALLE YOLU GENİŞLETİLECEK…

Milletvekili Karal, Dağsu Mahalle yolunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Karayolları ağına sokulup Devlet yolu olmasının sağlandığını dile getirdi. Geçtiğimiz ay 17 Temmuz’da ihalesi yapılan yolun, ihaleyi alacak olan firma tarafından çalışmalarına çok yakın bir zamanda başlanacağını belirtti.

BAŞBAKAN” ISIRLIK” YOLUNU KARAYOLLARI AĞINA ALDIRDI..

Karal, Isırlık’ta yapılması düşünülen Kent Ormanı konusunda ise, “Özellikle yaz aylarında nefes alınabilecek sosyal yaşam alanlarına ihtiyacımız var. Nem oranı yüksek olduğu Rizemizde Dini bayramlar, tatil ve turist sayısı açısından Rize’nin nüfusu had safhaya çıkmakta, bu noktada halkın sosyal yaşam alanı ihtiyacına  Isırlık, mevkiinde yapılacak olan bu projenin ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yol ve su problemi olan Isırlık’taki bu sorunlar Rize Belediyesi bütçesini aşmakta. Bu nedenle Sayın Başbakanımız, Isırlık yolunu da Karayolları ağına aldırarak yol sorununu ortadan kaldırmıştır. Belediye imkanları ile yapılması güç olan Isırlık Kent Ormanı ve sosyal yaşam alanını, yine Devletimizin bir kurumundan yardım alarak gerçekleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. TÜNELİ…

Milletvekili Karal, Dünyanın en büyük 3. Tüneli olan, 140 yıldır konuşulan Ovit projesinin gerçekleştirilmesinin AK Parti hükümetine nasip olduğunu kaydederek, “Şuanda 11. Kilometresinde olan hem Rize hem de İspir tarafından delme çalışmaları devam eden tünelin  devletimize maliyeti bir buçuk katrilyondur. Bakanlık, yıllık bütçesinin dört katrilyon olduğunu göz önüne aldığımızda, Ovit tünelinin Bakanlık bütçesinin nerede ise yarısına tekamül ettiğini görürüz. Böyle bir yatırımı da ister inanın, ister inanmayın küçük bir il olan Rize’miz, ancak ve ancak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetinin sayesinde gerçekleştirebilmiştir.” dedi.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(2).jpg

EN AĞIR TONAJLI GEMİ YANAŞABİLECEK…

80’li yıllarda Rize’ye getirilen demirlerin küçük gemiler aracılığı ile açıkta demirleyen gemilerden aktarmalı olarak taşındığını belirten Karal, 20 küsür trilyon masraf ederek çok  kısa bir süre sonra Limanın Uluslararası Gemilerin yani en ağır tonajlı gemilerin yanaşabileceği bir Liman haline geleceğinin müjdesini verdi.  Buna ek olarak İyidere’de birbuçuk katrilyona mal olacak, Lojistik Merkezinin son toplantısınında üç Bakanlığın bir araya gelerek, geçtiğimiz hafta görüşmelerin yapıldığını duyurdu. Ortadoğu Limanlarına en yakın liman haline gelen Rize’nin birkaç yıl sonra nasıl bir gelecek vaat ettiğini hep birlikte göreceklerini  ifade etti.

hasan-karal-ve-ak-heyet-dagsuda.jpg

TOPLAM MALİYETİN İKİ KATI İSTİMLAK ÖDEDİK…

Güney çevre yoluna da dikkat çeken Karal, sahilde sıkışıp kalan Rize’ nin, arka taraflara Salarha bölgesine doğru genişletilmesi gerektiğini söyledi. 90 tirilyon’a mal olacak Güney çevre yoluna 150 trilyon istimlak bedeli ödediklerini,  yolun toplam maliyetinin iki katını istimlak olarak ödediklerini söyledi.  Karal, şu ana kadar 240 trilyon Güney çevre yolu için ödeme yapıldığını, para bittiği için 14 Ağustos’ta ikmal ihalesinin yapılacağını söyledi.

520 TRİLYONLUK DEV YATIRIM…

Çayeli ve Pazar arasında yapılacak olan Havalimanı projesi ile ilgili olarak ÇED raporları sonuçları beklendiğini ifade eden Karal, deniz doldurularak yapılacak olan havalimanının karada yapılacak olan havalimanından 4 veya 5 katı fazla maliyet getireceğini söyledi. Yaklaşık 520 trilyona mal olacak havalimanının 3 kilometre uzunluğunda Dünyanın en geniş uçaklarının inip kalkabileceği bir havalimanı olacağını ifade etti.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(3).jpg

KİRALAR 450 TL’YE ÇIKARILDI…

14 Ağustos’ta ihalesi yapılacak Timya Vadisi ile ilgili ise, Toki’nin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karal, arazi sahiplerine ödenen kiraların 400 tl’den  450 tl’ye çıkarıldığı ve daireler tamamlanana kadar kiraların ödeneceğini yineledi.

12. CUMHURBAŞKANI RİZE’DEN ÇIKACAK..

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kazansak da kaybetsek de millet ne derse odur” cümlesini hatırlatarak, “12. Cumhurbaşkanını ilk defa söz sahibi milletin kendisi seçecek. Bu güne kadar farklı partilere oy vermiş olabilirsiniz saygı duyuyorum. Ama unutmayın ki   Rize de, tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı çıkaracak. İnanıyorum ki, Rize’den tüm desteği alacak. Biliyorum ki, Rizeli’nin evladı, bu milletin adamı, Rize’den ve bu milletten gereken tüm desteği alacaktır.” diye konuştu.

hasan-karal-ve-ak-partililer-dagsuda-(8).jpg