Karaman: "Maçın Hakkı Beraberlikti"

Karaman: "Maçın Hakkı Beraberlikti"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Osmanlıspor maçı sonrası yaptığı açıklamada mücadelenin hakkının beraberlik olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında sahasında Osmanlıspor'a 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Kendi sahamızda kaybetmememiz lazım. Bu maçın hakkı beraberlikti." dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç içerisinde talihsiz sakatlıkların yaşandığını belirterek, "Bizim açımızdan 90 dakikanın dezavantajlı bitmesinin nedenlerinden biri Orhan ve Oboabona'nın sakatlanarak oyundan çıkması oldu. Bu durum yapacağımız hamleleri engelledi. Oyun içerisindeki gidişata göre yapacağımız hamleler geride kaldı. İki takım da iyi mücadele etti." diye konuştu.

Maç içerisinde penaltı pozisyonlarının çokça tartışıldığını kaydeden Karaman, şöyle devam etti: "Lehimize verilen penaltı haksız bir penaltı. Hakem orada yanıldı. Osmanlıspor oyuncuları da kaleci Karcemarskas da kısa kollu. Karcemarskas'ın eli ile haksız bir penaltı kazandık ve değerlendiremedik. Belki bunu değerlendirsek maçın gidişatı değişebilirdi. Esas penaltı ikinci yarının başındaki Karcemarskas ve Patrik'in pozisyonuydu. Penaltı ve kırmızı kart olabilirdi. Bizim için en önemli an. Aleyhimize verilen penaltıda ilk pozisyonda darbe var ve futbolcu düşmemiş. Daha sonra penaltıyı kendisi almış. Kendi sahamızda kaybetmememiz lazım. Bu maçın hakkı beraberlikti."

Maçın kritiğini hakem Cüneyt Çakır'ın da yapacak cesarette olduğunu vurgulayan Karaman, "O penaltı pozisyonunda yanıldı. Çizgi hakemi orada çıplak el gördüğünü kimin olduğunu görmediğini söylüyor. Orta hakem için çok zor bir karar. Ya gerçek bir penaltıysa. 48. dakika net bir penaltı. Mutlaka tartışılacak konular. Bunu yüksek sesle sadece tartışma değil konuşmanında zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

Karaman, bir gazetecinin "video hakem tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Video hakem uygulamasını çok merak ediyorum. Bu maçta tartışılacak 3 penaltı pozisyonu var. Demek ki; ihtiyaç var. Hakem daha sağlıklı görebilir. Biz bazen analiz yaparken aynı pozisyonu 4-5 kez çevirip izliyoruz. Tartışıyorsun, karar veriyorsun. Yetkililerin bunu ele alması gerekiyor." şeklinde cevap verdi.