Karaman ve Kartal, Rize-FB Maçından Sonra Konuştu

Karaman ve Kartal, Rize-FB Maçından Sonra Konuştu
Rizespor’un Fenerbahçe'ye 4-1 mağlup olarak elendiği Ziraat Türkiye Kupası Son 16 maçı sonrası her iki takımın teknik direktörü açıklamada bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 maçında Fenerbahçe,  Rizespor’u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

RİZESPOR CEPHESİ

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise maç boyunca iyi şeyler yaptıklarını belirterek, “İki tane yediğimiz yan top var. Girdiğimiz ve kaçırdığımız net pozisyonlar oyunun sonucunu etkiledi. Eksik oyuncularımızın çokluğu bu maçta da tam kadro olmamamız bizim için önemli bir kayıptı. Zor maçlar oynadık, takımımız yorgundu, bugün oynanan maçta ki futboldan memnunum. Kupayı unuttuk, artık önümüzde ki lig maçında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacağız onu düşünüyoruz” dedi.

hikmet-karaman-ismail-kartal.jpg

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktör İsmail Kartal, Rizespor karşısında elde ettikleri net bir skorla çeyrek finale yükselmeyi başardıklarını belirtti.

Teknik Direktör İsmail Kartal, Rize’ye iyi futbol oynayıp turu geçmek için geldiklerini belirterek, “Sakat cezalı oyuncularımızdan yoksun bu deplasmana geldik. Zaman zaman genç takviyelerle takımı destekliyoruz. Bugün iyi oynadık. Bazı pozisyonları değerlendiremedik. Sonuç olarak iyi oynayarak tur atladık. Bundan sonra önümüze bakacağız. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz demiştim, yanlış anladılar. Biz finali ve kupayı istiyoruz. Net bir galibiyetle turu geçtik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Biz Fenerbahçe olarak çok maç oynamaya alışkın bir takımız. Sadece sakatlıklardan korkuyoruz. Bugünkü rakibimiz Rizespor iyi yolda iyi bir kadrosu var. Pek küme düşecek gibi görünmüyor. Başarılar diliyorum. Mehmet Topal’ın bileğinde bir burkulma var, yarın yapılacak tetkiklere bakacağız. Bizi en çok bu tür sakatlıklar korkutuyor” diye konuştu.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe’nin son golünü kaydeden Senegalli oyuncu Moussa Sow, “Fenerbahçe’ye gollerimle katkıda bulunmaya devam edeceğim” dedi.

Rizespor maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Moussa Sow, “İyi bir takımla karşılaştık. Kolay maç değildi. İlk golü bulan taraf olmayı başardık ve öne geçtik. Ama onlar ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptılar ve skoru eşitlemeyi başardılar. Fakat sonrasında Bekir’in golü bizi rahatlattı. Sonrasında da galip gelmeyi bildik” diye konuştu.

88. dakikada attığı golü değerlendiren Moussa Sow, “Gerçekten çok güzel gol oldu. Mutluluk verici bir gol oldu. Uzun zamandır gol atamıyordum. Uzun süre gol atamamak forvet oyuncusunu üzer. Umarım gollerim bu şekilde gider. Bu yönden bu akşam büyük mutluluk duydum. Fenerbahçe’ye gollerimle katkıda bulunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin 2. Glünü kaydeden Bekir İrtegün ise “Biz kupayı almak istiyoruz, Fenerbahçe her zaman zirveyi hedefler” dedi.

Maç sonu yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Bekir İrtegün, “Galip geldiğimiz için mutluyum. İkinci yarı skor eşitlendikten sonra oyunun kontrolü rakibe geçmişti. Bir kaç pozisyon yakaladılar. Mert çok iyiydi. İkinci golü bulduktan sonra kontrolü tekrar elimize aldık. Biz kupayı almak istiyoruz. Fenerbahçe her zaman zirveyi hedefler. Bu yüzden bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Mutluyuz. Rakibimizi net bir skorla geçtik. Hazırlanış ve son vuruş bakımından golleri çok beğendim. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

İlk golün sahibi Çek oyuncu Michal Kadlec, zor bir karşılaşmadan 4-1 galip ayrılmasını bildiklerini ifade etti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Michal Kadlec, “Zor bir karşılaşmaydı. Çok iyi bir ilk yarı geçirdik.  İkinci yarıya Rize takımı bizden iyi başladı ve 1-1’i getiren golü buldular. Daha sonrasında 2-1 öne geçtikten sonra oyunun kontrolünü ele geçirdik ve maçı 4-1 kazandık”dedi.

Bir pozisyon sonrasında Emenike ile arasında geçen diyalog ile ilgili de Kadlec,  “Böyle şeyler saha içinde yaşananlar şeyler. Normal bir tartışma. Çok da üzerinde durulacak bir şey değildi. Bizim için bu konu kapandı” ifadelerini kullandı.