Karaman'dan Rektör Vekilliğine İlk Yorum

Karaman'dan Rektör Vekilliğine İlk Yorum
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’ye Rektör Vekili olarak atanan Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan atanmasına yönelik ilk yorum…

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’ün bugün yaptığı toplantıda Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasını kabul etmesinin ardından RTEÜ’ye Rektör Vekili olarak atadığı RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın Danışmanlarından RTEÜ İlahiyat  Fakültesi Eski Öğretim Üyesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, olay53’e yaptığı açıklamada, “Bize verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. YÖK’ün belirleyeceği tarihte yapılacak seçim sürecinde sağ salim bu süreci yönetmeye çalışacağım.” dedi.

18 yıldır üniversitede memnuniyetle görev yaptığını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: 18 yıldır üniversitemizde görev yaptım. Bundan da memnundum. Bundan önce görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışmıştım. Bundan sonra da görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Rizemiz ve üniversitemiz için sonuç inşallah hayırlı olur.” dedi.

huseyin-karaman-rektor-vekili.jpg

RTEÜ’nün 6 ay içinde rektörlük seçimini gerçekleştirmesi gerektiğini kaydeden Rektör Vekili Karaman, YÖK tarafından seçim takvimi belirlendiğinde bunu kamuoyuyla da paylaşacaklarının bilgisini verdi.

"Rektör Vekili olarak atandığınız RTEÜ'ye geri dönüş yaparak rektörlük seçiminde rektör adayı olacak mısınız?" sorusunu ise Karaman, "Kim aday olacak kim olmayacak onu şimdiden konuşmak çok doğru olmaz. Zamanın ne göstereceği belli olmaz." şeklinde cevapladı.

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasının kabul edilmesiyle beraber Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Midilli ile Prof. Dr. Nebi Gümüş’ün Rektör Yardımcılığı görevleri de sona erdi.

İLGİLİ HABERİMİZ

YÖK RTEÜ'nün Rektör Vekilini Açıkladı 

olay53 - ÖZEL -