Karamehmetoğlu: Çay, Rize'nin yaşam sigortası. Çayda yaşanan rekolte düşüklüğü-kalite bozukluğu Rize’de herkesi ilgilendirmeli

Karamehmetoğlu: Çay, Rize'nin yaşam sigortası. Çayda yaşanan rekolte düşüklüğü-kalite bozukluğu Rize’de herkesi ilgilendirmeli
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, çayın bölgenin olmazsa olmaz olduğunu belirterek, çayda yaşanan rekolte düşüklüğü ve kalitenin bozulmasına acil çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Oda-Borsa Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısında çayın bölgenin olmazsa olmazı Rize’nin yaşam sigortası olduğunu ifade ederek, “Çayda yaşanan rekolte düşüklüğü ve kalitenin bozulması Rize’deki herkesi ilgilendirmesi gerekiyor. Dolayısıyla bizlerin ivedi bir şekilde buna çözüm bulmamız gerekmektedir. Çay İhtisas Üniversitesi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin bu konuda daha aktif çalışması gerekmektedir. Rektörümüzle birlikte bu konuyla alakalı olarak bir toplantı organize edebiliriz." dedi.

Toplantıda çayla birlikte Rize'nin ekonomi ve turizmine canlılık katacak diğer konulara da değinen RTSO Başkanı Karamehmetoğlu, "Rize’deki projelere gelirsek eğer havaalanımız bitti. Havaalanıyla ilgili olarak yurtdışı seferlerinin açılması konusunda görüşmelerimiz olmaktadır. Şehir hastanemizin deniz dolgu çalışmaları bitti. Kısa zamanda bir plan dahilinde başlatılmasını bekliyoruz. Bizler 1500 yataklı bir hastane yapılmasını talep ediyoruz. Bundan daha az kapasiteli hastanenin buraya yetmeyeceğini düşünüyoruz. Lojistik Merkez inşaatı devam etmektedir. Seçim dolayısıyla kamu ihalelerinde yavaşlama meydana geldi. Bu yavaşlamayı Ulaştırma Bakanımıza ilettik. Bakanımız bunu takip edeceğini çalışmaların hızlandırılacağının sözünü verdi. Ulaştırma Bakanına Ovit tünelinde ki eksikleri de ilettik. Ovit tüneli bağlantı yollarının yapımının hızlandırması konusunda da kendisinden söz aldık. Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz. Doğal gaz sorunumuz vardı. Bu sorunu 5-6 içinde çözmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

rize-oda-borsa-musterek-yonetim-kurulu-toplantisi-2.jpg

rize-oda-borsa-musterek-yonetim-kurulu-toplantisi-3.jpg

rize-oda-borsa-musterek-yonetim-kurulu-toplantisi-4.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum