Karamehmetoğlu, Rize Erzurum Arasını 1,5 Saate Düşürecek Tünel Projesini Açıkladı

Karamehmetoğlu, Rize Erzurum Arasını 1,5 Saate Düşürecek Tünel Projesini Açıkladı
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, yaklaşık 6 km'lik tünelle Rize – Erzurum arasının 30 kilometre daha kısalacağını ve iki il arasındaki mesafenin 1,5 saate düşeceğini açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, 2023 yılı Medya Buluşması kapsamında Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

RTSO Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Temizel, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdul Salih Engeloğlu, Abdurrahman Çemberci, Mehmet Taşkın, Mehmet Üzümcü, Ramazan Aydoğan, Yılmaz Çoruh ve RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali'nin de yer aldığı toplantıda Rize gündemine ilişkin birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Karamehmetoğlu, yapılacak tünelle Rize – Erzurum arasının 30 kilometre daha kısalacağını ve iki il arasındaki mesafenin 1,5 saate düşeceğini kaydetti.

Rize Organize Sanayi Bölgesinde ilk etabın tamamlandığını ifade eden Karamehmetoğlu, 2. Etap çalışmalarının da neredeyse tamamlandığını belirtti. Altyapı ihalesine çıkılacağını belirten Karamehmetoğlu 24 parsel için 140 firmanın talepte bulunduğunu belirtti.

Karamehmetoğlu, bu durumun firmaların yatırıma eğilimli olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Lojistik Merkez projesinin seçim döneminde yavaşladığını belirten Karamehmetoğlu, seçimin ardından çalışmaların hızlanacağını umduklarını ifade etti.

Lojistik Merkezin verimliliğinin Rize Erzurum arası Ovit Yolu’nun tamamlanmasına bağlı olduğunu vurgulayan Karamehmetoğlu, halen tamamlanamayan bölümlerin ivedilikle ele alınması gerektiğini vurguladı. Bu konu hakkında Diyarbakır’da oluşturulan Lojistik Merkezi ile İyidere Lojistik Merkezi’nin birbirine entegre edilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, bunun için de yine Rize-İspir-Erzurum yolundaki eksikliklerin tamamlanmasının önemli rol oynadığı vurgusu yaptı.

Bölgedeki diğer çalışmaların hızlı şekilde bitirildiğinin altını çizen Karamehmetoğlu bu konunun üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Rize Erzurum arasındaki yolun Erzurum tarafına tekabül eden alanda Erzurum Havalimanından başlamak üzere Kırık tüneli civarından çıkacak olan yaklaşık 6.000 metrelik bir tünel projesi bulunduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, bu projenin de tamamlanması ile Rize- Erzurum arasının 30 km. daha kısalacağını ve toplam mesafenin 1 buçuk saate düşeceğini belirtti.

Bu projenin ve diğer projelerin takipçisi olacaklarını ifade eden Karamehmetoğlu konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da iletildiğini belirtti.

saban-aziz-karamehmetoglu-rtso-baskani.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24 Yorum