Kars'ta BTK projesi için üç bakanlı zirve

Kars'ta BTK projesi için üç bakanlı zirve
Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Mamadov ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikaşvili, Kars'ta düzenlenecek Üçlü Toplantıya katılacak

Kvirikaşvili ile Mamadov, Kars Havalimanı'nda Vali Eyüp Tepe ile Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak tarafından karşılandı. Mamadov, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunduğu için memnun olduğunu ifade ederek, kente Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın daveti üzerine geldiklerini söyledi.

BTK Demiryolu Projesi için bir toplantı yapacaklarını anlatan Mamadov, "Toplantıda demiryolu projesi hakkında bilgiler alacağız. Gelecekte yapılacak işler hakkında fikir alışverişi yapacağız. Bu üçlü görüşme uğurlu olacak" dedi. Bir gazetecinin "Ermenistan'ın projeden bypass edilmesinin Ermenistan için olumsuz etkileri devam ediyor mu?" şeklindeki sorusuna da Mamadov, "Bu projede çalışmalar çok iyi şekilde gidiyor. Biz Azerbaycan tarafı olarak, Azerbaycan hükümeti olarak buna hiç bir zaman yol veremeyiz. Ermenistan işgalden el çekmeyene kadar bu projeye katılamaz. Tam sulh olana kadar bu projeye katılma mümkünü yoktur. Eğer topraklar işgalden azat olursa elbette 3 ülkenin hükümetleri Ermenistan'ın da bu projeye katılımı meselesine bakabilirler." Kvirikaşvili de Kars'a ilk kez geldiğini dile getirerek, Türkiye'nin dost ve komşu ülkeleri olduğunu bildirdi.

Üçlü bakanlar toplantısı için burada bulunduklarını anımsatan Kvirikaşvili, "Bizim hükümetimiz için bu proje çok önem arz ediyor. Projenin daha hızlı şekilde ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu proje sayesinde Azerbaycan'dan başlanarak Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya yük taşınacak. Bizim halklarımız yakın ama daha da yakınlaşacak.

İnanıyorum ki buradaki toplantı çok verimli geçecek. Toplantıda, alacağımız kararlar sayesinde projeyi daha da hızlandıracağız" şeklinde konuştu.