Kartal Kayseri'de Uçuşa Geçti - VİDEO

Kartal Kayseri'de Uçuşa Geçti - VİDEO
Zirve yarışında çok kritik bir maça çıkan Beşiktaş, Kayserispor engelini Tello'nun mükemmel oyunuyla geçti...

Zirve yarışında çok kritik bir maça çıkan Beşiktaş, Kayserispor engelini Tello'nun mükemmel oyunuyla geçti. Sabah ülkesindeki deprem haberiyle sarsılan Şilili, ilk golü atıp, ikincisini hazırlayarak takımının şampiyonluk yarışının içinde kalmasını sağladı.

 Sezonun ilk yarısında rakibine İnönü'de 1-0 boyun eğen Beşiktaş, rövanşı Kadir Has'ta 2-1 ile aldı. Şili'de meydana gelen 8.8 şiddetindeki deprem sonrası 78 vatandaşını yitiren Tello'nun siyah bantla çıkıp oyundan alınana kadar harikalar yaratıp yıldızlaştığı, ve 1 gol attığı maçta rakibini yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Kayseri'de oynadığı son üç maçta gol dahi atamayan Beşiktaş, karşılaşmaya defansif bir kadroyla başladı. Ancak siyah beyazlılarn gol bulması için çok zaman geçmesi gerekmedi. Henüz 2. dakikada Fink'in sol kanattan içeri çevirdiği topa Tello mükemmel vurdu ve takımını maça 1-0 önde başlattı.

Organize olmakta oldukça zorlanan Kayserispor karşısında pozisyon vermeden ilk bölümü geçiren Beşiktaş,'ın Bobo ile bir topu da direkten döndü. Ön alanda sürekli pres yapan beşiktaş, bunun meyvesini de 30. dakikada aldı. Tello, Aydın'dan kaptığı topu topukla Bobo'ya verdi, o da bomboş durumdaki Ekrem'i gördü ve fark ikiye çıktı.

Sahasındaki maçta önemli bir pozisyon bulamayan Kayserispor karşısında ikinci yarıda da oyunu tutmayı başaran Beşiktaş, maçtaki tek hatasını 81. dakikada yaptı. O hatayı da çok iyi değerlendiren Makukula skoru 2-1'e getirdi.

Son dakikalarda bu üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, çekinerek geldiği deplasmandan 3 yıl sonra 3 puanla dönmeyi başardı. Bu sonucun ardından siyah beyazlılar, puanını 42'ye çıkarırken, 3 aydır sahasında galibiyet alamayan Kayserispor da 42 puanda kaldı.

KAYSERİSPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 2

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: İlker Meral, Asım Yusuf Öz, Serhan Malkoç

KAYSERİSPOR: Souleymanou, Mehmet Eren, Bayram (Dk. 22 Troisi), Serdar, Aydın, H.Aslantaş, G.Emreciksin (Dk. 46 Furkan), Shawky, Abdullah, Makukula, Ömer (Dk. 80 Semih)

TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İ.Kaş, İ.Toraman, Sivok, Ferrari, İ.Üzülmez, Fink, Ernst (Dk. 69 Necip), Ekrem, Tello (Dk. 63 Holosko), Bobo

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

GOLLER: Dk. 2 Rodrigo Tello, Dk. 30 Ekrem Dağ, dk. 81 Ariza Makukula

SARI KARTLAR: Tello, Shawky, İbrahim Kaş