Kasap: "Bu Şehirde Başkanlık Yapmaktan Gurur Duyuyorum"

Kasap: "Bu Şehirde Başkanlık Yapmaktan Gurur Duyuyorum"
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'de belediye başkanı olarak görev yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen Akademik Yükselme Töreni ve  Yabancı Dil Yurtdışı Kura çekimi programında, yaptığı konuşmada Rize'de belediye başkanı olarak görev yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.

2014 yılında Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent olan Öğretim Üyelerinin Akademik yükselme törenine, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTEÜ Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Müftüsü Yusuf Doğan,  Ticaret Odası Başkanı Ş.Aziz Karamehmetoğlu, Siyasi Parti Başkanları ve Akademisyenler katıldı.

rteu-akademik-yukselme-toreni-2.jpg

BAŞKAN KASAP, RİZE'DE BAŞKANLIK YAPMAKTAN GURUR DUYDUĞUNU BELİRTTİ

Rize'de belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Kasap, "Rize'mizde belediye başkanı olmaktan elbette gurur duyuyorum. Rizemizin Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan üniversitesinin de buna yakışır bir ivmeyle gelişmekte olduğunu da müşaade ediyor, bundan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Belediye başkanı olarak üniversitemizle birlikte iç içe gerçekleştireceğimiz projelere her zaman hazır olduğumuzu, şimdiye kadar kısa bir dönem içerisinde çeşitli projelerle bunu gösterdik, bundan sonra da bu yapı içerisinde çalışacağımızı belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

RTE ÜNİVERSİTESİ TOPLUMUN İÇERİSİNDE

Üniversitelerin kendilerine yüklenen yeni bir görevle toplumun içerisine daha çok dahil edildiklerini belirten Başkan Kasap, "Üniversiteler toplumun lokomotifi olarak adlandırılırlar. Bu çerçevede üniversitelerin eskiden beri kabul edilen iki önemli görevi vardır. Bunlar, eğitim öğretim ve bilimsel araştırma-geliştirmedir. Bu gün bu tanıma yeni bir görev ilave edilmiştir. Bu görev de toplumun problemlerine çözüm getirici rol almalarıdır. Sayın Rektörümüz daha önceden de ifade etmişti çocuk üniversitesi, esnaf üniversitesi, işte bunlar  bu üçüncü rolün  içerisine girmektedir. Bu manada üniversiteler toplumla artık iç içe yaşayan bir yapı içerecek şekilde oluşmaktadır" dedi.

resat-kasap-rize-belediye-baskani.20150120140243.jpg

ÖĞRENCİ MERKEZLİ BİR EĞİTİM ANLAYIŞI

Üniversitenin öğrenci merkezli bir eğitim sistemiyle başarılı bir süreç izlediğini ifade eden Başkan Kasap, "Belediye ve şehrin diğer paydaşlarıyla birlikte üniversite toplumun içerisinde önemli bir rol almaktadır. Eski bir Bolonya uzmanı olarak ve YÖK'te yapmış olduğum önemli görevler çerçevesinde biz Bolonya sürecinin en önemli özelliği olarak istihdam edilebilir öğrenci yetiştirmeyi ön plana almıştık. Bu öğrenci merkezli bir eğitim programıdır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bu yapı içerisinde şimdiden yerini almıştır. Bazı branşlarda KPSS sınavlarında ön plana çıkmış olması bunun en önemli göstergelerinden biridir. Atama faaliyetlerindeki teşvikler ve bilimsel araştırmalardaki teşvikler de üniversitenin akademik niteliği bakımından önemli faaliyetlerdir" şeklinde konuştu.

RİZE GELİŞTİKÇE ÜNİVERSİTE DE GELİŞECEK

Rize'nin şehir olarak niteliklerini arttıracaklarını bunun da üniversitenin tercih edilebilir olmasında önemli rol oynayacağını söyleyen Başkan Kasap, "Üniversitenin kendi içerisinde ortaya koyduğu bakış açısı ve öğrencisi, öğretim elemanı ile nitelikli bir yapıya kavuşurken bunu şehirde bulunan özellikler de desteklemektedir. Bir üniversitenin tercih edilebilir olması, aynı zamanda o üniversitenin bulunduğu şehrin yaşanabilir nitelikte olmasını gerektirir. İşte bu niteliği oluşturmak için belediye ve diğer paydaşlarla birlikte gerekli adımları atarak sağlayacağız" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Kasap, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhayat Özdemir, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Baltaş'a sertifikalarını takdim etti.

Program, RTEÜ Akademik Müzik gurubunun hazırlamış olduğu Müzik dinletisinin ardından, Protokol konuşmaları Belge ve Cübbe giyme töreni, Kokteyl ve Yabancı Dil Yurt dışı Kura çekimi ile sona erdi.

rteu-akademik-yukselme-toreni-1.jpg

rteu-akademik-yukselme-toreni.jpg