Kasap, Mutluluk Peygamber Sevgisiyle Mümkündür

Kasap, Mutluluk Peygamber Sevgisiyle Mümkündür
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Müftülüğü’nce düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı”’nda yaptığı konuşmada Peygamber sevgisinin önemine ve farklılıkların getirdiği zenginliğe vurgu yaptı.

Başkan Kasap, konuşmasında “Hazreti Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanan bu haftada hep birlikte burada toplanmış bulunmaktayız. Elbette konuşacak birçok konu vardır. Ben kısaca şunu sormak istiyorum. Mutlu insan kimdir? Mutlu insan parası olan mı, mevkisi olan mı, ailesi olan mı? Bu gün dünyada zengin ülkelere, gelişmiş ülkelere baktığımız zaman onların insanları ne kadar mutlu veya kendi ülkemize döndüğümüzde parasal getirisi veya mevkisi yüksek insanlar ne derece mutlu?

kasap-s.jpg

Bu doğrultuda elbette birçok eksiklikler göze çarpmaktadır. Buradaki en önemli eksiklik Hazreti Peygamberin sevgisinin eksikliğidir. Bu olmadığı sürece insanların mutluluklarını tamamlamaları mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

l.20150413180328.jpg“Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görmeliyiz”

2015 yılı teması olarak seçilmiş “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” çerçevesinde farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini, dünyada özellikle batı ülkelerinin kendi farklılıklarını zenginlikleri olarak benimsediklerini vurgulayan Başkan Kasap, “Batılı ülkeler bizim farklılıklarımızı yani Müslüman dünyasının içinde bulunan farklılıkları daha da keskinleştirerek bizi birbirimize düşürme noktasındadırlar. Bu tür oyunlara gelmemeliyiz. Bu farklılıkları zenginliğimiz olarak görerek, birlik beraberlik içerisinde yaşamalıyız. Biz de Rize Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere bu anlayış çerçevesinde hizmetlerimizi yürütme noktasındayız. Kutlu Doğum Haftası’nın hepimize mübarek olmasını diliyorum” dedi.

gf.20150413180531.jpg

Program sonunda kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Başkan Kasap tarafından ödülleri takdim edildi.

kj.20150413180729.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı Uluslar arası İyilik Ödülleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanı Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez adına Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından Başkan Kasap’a teşekkür belgesi ve üzerinde hadis-i şerif yazılı olan bir tablo hediye edildi.

022.20150413180644.jpg

lkjhj.jpg