Kasap, Rize Projelerini Böyle Tanıttı

Kasap, Rize Projelerini Böyle Tanıttı
AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, 10 Numara Rize Projelerini böyle tanıttı.

AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap il başkanlığı tarafından düzenlenen 10 numara projeler tanıtım toplantısında yeni dönemde hayata geçirilecekleri projeleri kamuoyuna açıkladı.

TANITIM PROGRAMINA AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Tanıtım toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Başkanı Hikmet Ayar ve parti teşkilat mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sinevizyon eşliğinde Türkiye'nin 2023 vizyonuna göre hazırlanan Rize projelerini tanıtan Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'nin gelecek beş yılda bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

"Belediye Blokları Yenilenecek"

AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'nin çehresini değiştirecek büyük projeleri 10 başlık altında topladıklarını belirterek, belediye bloklarının yenileneceğini söyledi. Prof. Dr. Kasap, "Belediye blokları yenilecek. İçerisinde alış veriş merkezi ve sosyal yaşam alanlarının yer aldığı bloklar oluşturulacak" dedi

"Batı Park ile Rize Denizle Buluşacak "

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin denizle buluşturulup şehre yeni bir park kazandırılacağını belirten Prof. Dr. Reşat Kasap, "Batı park, Rize'nin batıdan girişinde gerçek bir kentsel dönüşümün yapıldığını hissettirecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni denizle buluşturacak bir proje. Bu projenin en önemli iki noktası şudur: Kara yolunun üstü kapatılarak elde edilecek alanla, denizde doldurulacak alanın birleşmesi ile denizle Rize buluşacak" dedi.

"Cumhuriyet Meydanı Yenilenecek"

Cumhuriyet meydanının etap etap yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Kasap: "Cumhuriyet meydanını 2 etap olarak tamamlamayı düşünüyoruz. İlk olarak 1. etabını gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet meydanının üst kısmı rekreasyon alanı olup, yayalara açık, araca kapalı olacak.  Trafik, meydanın altından geçecek şekilde tasarlanacak ve Rize'nin en önemli problemlerinden olan araç parkı sorunu da 300 araçlık otoparkla aşılmış olacak" şeklinde konuştu.

"Salarha Tüneli Yapılacak"

Şehrin güneye doğru açılması için projeler geliştirdiklerini  belirten Prof. Dr. Kasap, bu projelerden en önemlilerinden birinin de Salarha Tüneli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kasap: "Salarha Tüneli ile şehrimizin güneye açılması sağlanacak. Salarha'da yaşayan insanlara Rize merkez bir mahalle uzaklığında olacak. Güney Rize'nin önemli geçitlerden biri olarak Salarha Tünelini merkezi hükümetle birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı

"Sahile Dört Yeni Proje"

Rize sahilini dört alt proje ile yenileyeceklerini belirten Prof. Dr. Kasap, "Sahilimiz, denizimiz olduğu halde kullanamadığımız, oradaki atmosferden dolayı kullanma noktasında zorluk çektiğimiz sahilimizi birbirini tamamlayan dört alt proje ile yeniden düzenleyeceğiz. Bu projeleri iskele, cami, teleferik ve şehitlik anıtı olarak gerçekleştireceğiz. Malumunuz teleferik projesi ile şehrimiz turizm kaynakları açısından bir cazibe merkezi haline gelecektir. Şu anda belediyemiz teleferik konusunda bazı adımlar atmış durumda. Dağbaşındaki 30 dönümlük alanın 15 dönümlük alanı kamulaştırılmış durumdadır. Bundan sonraki süreci biz devam ettirip tamamlayacağız.  Zira biz ne diyoruz; Rize'yi çaydan sonra turizmle kalkındırabiliriz. O nedenle teleferiği en kısa sürede tamamlayıp Rize'mizin hizmetine sunacağız" dedi.

"Isırlığa mesire alanı ve park"

Yeşilin her tonunun olduğu Rize'mizde yeşille iç içe bir mesire alanının olmadığını belirten Prof. Dr. Kasap, uzun yıllar yaşadığım Ankara'daki 50. yıl parkının bir benzerinin Isırlık mevkiinde yapılıp Rize'mizin hizmetine sunulacağını söyledi.

"Çocuklara Eğlence Merkezi"

Çocuklarımızın hem öğreneceği hem de eğleneceği soysal alanın Rize'ye kazandırılacağını belirten Prof. Dr. Kasap, "Çocuklarımızın daha mutlu olacağı, kendilerini bedensel ve ruhsal açıdan daha iyi ifade edebileceği, hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri atmosferleri içinde barındıran bir sosyal donatı merkezi kuracağız" şeklinde konuştu

"Kadınlarımıza Sosyal Yaşam Merkezi"

Yeni dönemde kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirten Prof. Dr. Kasap: "Kadınlarımız için kadın sosyal yaşam merkezi oluşturacağız. Kadınlarımız ürettikleri ürünleri burada sergileyecek. Kadınlarımız; spor, sanat, vb. faaliyetleri bu sosyal yaşam merkezinde gerçekleştirebilecekler" ifadelerini kullandı.

"Borsa İle Birlikte Çay Çarşısı"

Rize Ticaret Borsası ile birlikte yeni bir çay çarşısı kuracaklarını söyleyen Prof. Dr. Kasap, "Rize'mizin adıyla özdeşleşmiş çay, Rize'yi marka yapacak araçlardan en önemlisidir. Bugüne kadar bu konuda birçok proje üretilmiş ve gayret gösterilmişti. Ama bu defa çay çarşısı olarak adlandırdığımız bir projeyi Rize Ticaret Borsası'yla birlikte kuracağız. Burası çayın üretim serüvenini anlatacak, yerli ve yabancı turistlere açık olacak şekilde dizayn edilecek" dedi.

"Kuzey İle Güney Birleşecek"

Rize'ni,n başbakanın şehri olduğunu vurgulayan AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'yi daha geniş ve daha kentsel görünümlü bir yapıya kavuşturacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Kasap, "Başından beri ortaya koyduğumuz hedef Rize'yi daha büyük bir şehir haline getirmektir. Çünkü Rize büyük bir şehir, başbakanımızın şehri. Rize'nin Rizelilere yakışır bir şehir olması  için daha geniş ve daha kentsel görünümlü bir yapıya kavuşturulması  gerekiyor. Bunun için ortaya koyduğumuz diğer projelerin yanında kuzey güney yönünde ilerleyecek yeni bulvarlar oluşturacağız. Rize, sahil şeridine sıkışmış dar bir yapıda. Aslında Rize'nin potansiyel olarak büyümesi mümkün, dağlık olması buna engel değil. Brezilya'nın başkenti Rio, Rize'den daha dağlık bir şehirdir ama Rio çok modern ve devasa bir şehirdir. Rize'nin devasa bir şehir olması noktasında yeterli nüfusu yok ama biz onu en azından iki katına çıkarabileceğimiz bir alana kavuşturacağız. Bunu da özellikle Pehlivantaşı duble yolu ve Atmeydanı, Dağbaşı, Yolveren yolu ile genişleterek yapacağız.  Güney çevre yolunun 1. etap inşaatı devam ediyor. 2. etapta ise Pehlivantaşı'ndan Çiftekavak'a inecek olan yolun projesi de bu dönemde tamamlanacak. Özellikle Salarha Tüneli ve diğer bağlantı yolları ile birlikte Rize, güneye doğru büyüyecek. Buna biz Güney Rize adını veriyoruz." dedi.

TANITIM PROGRAMINA AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ