Kasap: Rize'yi Rize Yapacak...

Kasap: Rize'yi Rize Yapacak...
AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’yi Rize yapacak, Rize'yi genişletecek, Rize'ye yeni ufuklar katacak Rize'nin Güney Çevre yolunu tamamlayacaklarını açıkladı.

AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, NTV'nin sorularını yanıtlayarak Rize ile ilgili projelerini anlattı. Prof. Dr.Kasap, güney çevre yolunu tamamlayarak Rize'ye daha kentsel bir görünüm kazandıracaklarını söyledi

AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın Rizeliler tarafından büyük bir ilgi gördüğünü belirten NTV muhabiri, Prof.Dr. Kasap’a “31 Mart’ta başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Rizelileri nasıl bir Rize bekliyor?” diye sordu. Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'nin çok önemli bir merkez olduğunu ifade ederek yapacakları çalışmaları 2 başlık altında topladıklarını belirtti.

resat-kasap-ntvnin-sorularini-yanitladi-5.jpg

Prof. Dr. Kasap; "Belediyecilik anlamında yapılan çalışmaları zaten proje olarak düşünmüyoruz. Çünkü Rize'de bunlar zaten yapılması gereken çalışmalardır. Özelikle alt yapı çalışmaları; yol, su, doğalgaz vb. gibi çalışmaları zaten yapacağız. Ancak Rize’yi Rize yapacak, Rize'yi genişletecek, Rize'ye yeni ufuklar katacak Rize'nin Güney Çevre yolunu tamamlayacağız. Güney çevre yolunun tamamlanması ile Rize daha geniş bir şehir yapısına kavuşacak ve denize dikey olarak 3-5 civarında bulvar düşünüyoruz. Bunlarla birlikte Rize yeni yerleşim yerlerine kavuşacak. Böylece açılacak sahalarla daha kentsel görünümlü bir yapı kazanacaktır." dedi.

resat-kasap-ntvnin-sorularini-yanitladi-4.jpg

Rize'de yapacakları çalışmaları sadece fiziksel  altyapı olarak  düşünmediklerini belirten Prof. Dr. Kasap, " Sosyal sorumluluk projelerini ön plana çıkaracağız. Sosyo-kültürel  faaliyetleri göz önüne alıyoruz. Kadınlarımıza, gençlerimize ve yaşlılarımıza yönelik ayrıcalıklı projelerimiz var. Rize'de Bu çalışmaları yaparken sivil toplum kuruluşları  ile beraber çalışacağız. Rize'yi bir proje çerçevesinde Rize belediye sınırlarını bir sistem olarak düşünüyoruz. Ve bu sistem içerisinde yapacağımız her şey sistemin diğer nokraları ile uyumlu olmasını istiyoruz. Bunun içinde Rize'yi Rize yapan kuruluşlar, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini de alarak çalışmalarımızı  yürüteceğiz” ifadesinde bulundu.

resat-kasap-ntvnin-sorularini-yanitladi-3.jpg

resat-kasap-ntvnin-sorularini-yanitladi-2.jpg

resat-kasap-ntvnin-sorularini-yanitladi-1.jpg