Kavga çıkan kahve kapandı

Kavga çıkan kahve kapandı
Rize'nin Köprülü köyündeki kahvehanede yaklaşık 6 ay önce çıkan silahlı kavga nedeniyle alınan kararla, köydeki kahvehaneler kapatıldı.

Rize merkeze bağlı Köprülü köyünde köylüler olaylara neden olan kahvehaneleri kapatarak yerine cami lokali açtılar.

Köprülü köyünde oyun oynanan ve sıkça olaylar çıktığı için köyde huzursuzluklara neden olan kahvehaneler köy sakinlerinin isteği üzerine kapatılmak istendi. Son olarak bir kahvehanenin silahla kurşun yağmuruna tutulması üzerine köy sakinleri kararını verdi ve köylerinde bulunan üç kahvehaneyi bir daha açılmamak üzere kapatıldı.

Kahvehaneler kapatıldıktan sonra, geçlerin oturup maç izleyecek bir yerleri olmaması köyde sıkıntıya neden oldu. Bunun üzerine köy sakinleri karar alarak Köprülü Köyü Merkez Camisi’nin zemin katını lokale çevirdi.

Lokale lig maçlarının izlenebileceği televizyon ve Digitürk alınırken, lokal bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

12.20091030175911..jpg

Törene Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Özel İdare İl Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, Rize Müftüsü İlyas Serenli ve çok sayıda davetli katıldı. Köy sakinlerinden Rize Belediyesi Meclis üyesi Temel Ali Yılmaz yaptığı açıklamada, köylerinde kapatılan kahvehanelerin yerine cami lokalinin açıldığını belirterek, “Artık huzurlu bir ortamda köy sakinlerimiz burada toplanabilecek. Gençlerimiz de burada maç izleyebilecekler” dedi.

Köy Muhtarı Abdülkadir Akarsu ise açıklamasında, “Köyümüz 220 haneli 450 nüfuslu bir köy. Kahvehanelerin kapanması ile böyle bir yere ihtiyaç duyduk. Köy halkı olarak böyle bir çare düşündük. Bugün de burayı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

cami.jpg