"Kavga Etmediğimiz Kimse Kalmadı"

"Kavga Etmediğimiz Kimse Kalmadı"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, "Hollanda'ya kavga ettik. Almanya'yla kavga ettik. Avrupa'yla kavga ettik. Mısır,...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, "Hollanda'ya kavga ettik. Almanya'yla kavga ettik. Avrupa'yla kavga ettik. Mısır, Libya, Irak, İran kavga etmediğimiz kimse kalmadı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde bulunan bir otelde iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, CHP liderinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda iş adamı katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığı olduğu zaman demokrasinin olabileceğini söyleyerek, "Güçlü Türkiye olmak istiyorsak, itibarı olan bir ülke olmak istiyorsak önce demokrasimizi güçlendireceğiz. Bir kişinin kararına bütün ülke bırakılamaz. Yirmi birinci yüzyılda katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Bir ülkenin üniversiteleri bilgi üretemezse katma değeri yüksek ürün üretemezsiniz. Bir bildiriye imza attı diye bini aşkın öğretim görevlisini kapının önüne koyarsanız bilgi üretemezsiniz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu hapishanelerde yer olmadığını söyleyerek, "Bir türlü neden evet diyeceğimize inandıramıyorlar. Hapishaneler dolu ve yer yoksa hangi demokrasi ve insan haklarından bahsedeceksiniz. 150'nin üzerinde gazeteci tutukluysa hangi demokrasiden bahsedeceksin. 150'nin üzerinde gazeteci hapisteyse, dünyayı inandıramazsınız" dedi.

"HOLLANDA'YA KAVGA ETTİK"

Getirilmek istenen anayasa değişikliğine de değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin hangi sorununu çözüyor. Neşter vuruyor. Sanayicinin sorununu mu çözüyor? Hayır. İşin özeti, bu anayasa değişikliği ile parti devletini getirmek istiyorlar. 80 milyonluk Türkiye'yi bir kişinin emrine veriliyor. Böyle birşey olur mu?" dedi. İş adamlarına sorunun bir parti sorunu olmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu," Ülkenin geleceğinden hepimiz sorumluyuz. Tek başına sizin hayır demenizin değeri var. Ama genelde bir ağırlığı yok. Eğer işyerinizde bir aile havası içinde bir bütün olarak hayır derseniz bunun ağırlığı vardır . Türkiye'ye gerçek anlamda bir hayrı vardır" ifadelerini kullandı.

İş adamlarını en çok rahatsız eden şeyin dış politika olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hollanda'ya kavga ettik. Almanya'yla kavga ettik. Avrupa'yla kavga ettik. Mısır, Libya,Irak, İran kavga etmediğimiz kimse kalmadı. Alanya'da esnaf turist duasına çıkıyor.Bunun sorumlusu kim. Mısır'a Ro-Ro seferleri iptal edildi. Mısır'la ne alıp veremediğiniz. Suriye'nin iç işlerine karıştık. Yanlış yapıyorsunuz dedik. Dış politikanın milli olması lazım dedik. Bir kişi belirleyemez dedik. Bu anayasa değişikliği ile ülkeyi bir kişiye teslim edeceğiz. Meclise de onun emrine vereceğiz. Evet demenin vebali çok ağırdır. Çocuklara kimse bunun hesabını veremez" dedi.

(Alper Korkmaz / İHA)

"Kavga Etmediğimiz Kimse Kalmadı"

"Kavga Etmediğimiz Kimse Kalmadı"

Kaynak:IHA