Kaya: Siyasiler Bu İşe Bir An Önce El Atsın

Kaya: Siyasiler Bu İşe Bir An Önce El Atsın
Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İ̇rfan Kaya, Rize Artvin Havalimanı uçuşlarındaki sefer yetersizliğine siyasilerin bir an önce el atmasını beklediklerini kaydetti.

Rize Artvin Havalimanı’ndan yolcu taşımacılığının İstanbul ve Ankara ile sınırlı sayıda sefer yapılması ve farklı illere sefer konulmaması tepki çekmeye devam ediyor.

Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İ̇rfan Kaya, Türkiye’nin 2., Dünyanın 5. denize dolgu havalimanı olan Rize Artvin Havalimanı’ndaki sefer yetersizliğine bir an önce dur denilmesi gerektiğini ifade ederek Rizeli tüm siyasilerin bu işe bir an önce el atıp sorunu çözmelerini beklediklerini kaydetti.

Kaya, Rize’nin ve Türkiye’nin en önemli yatırımlarından biri olan ve açılışından itibaren yoğun ilgi görmesine rağmen ihtiyaca cevap veremez hale getirilen Rize Artvin Havalimanı’nın işlevsizleştirilmek istenmesi gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Şayet böyle bir şey istiyorlarsa ve Rize Artvin Havalimanı’nı pasif bir hale getirmek istiyorlarsa o zaman söylesinler biz de uçuş fiyatlarına aldırış etmeden uçuşlarımızı gerçekleştirdiğimiz Rize Artvin Havalimanı yerine Trabzon Havalimanı’ndan uçuşlarımızı gerçekleştirelim” diye konuştu.

Kaya, havalimanının 1 ay önce hizmete girmesine rağmen uçuş programını hala yapılmamış olmasının ve seferlerin konulmaması nedeniyle “Rize Artvin Havalimanı’nı sabote mi ediyorlar?” sorusu ile sıkça karşılaştıklarını belirterek, “Havalimanı yolcu sayısının en üst düzeye ulaştığı yaz aylarında Rize Artvin Havalimanı’ndan İstanbul ve Ankara’ya ihtiyaca cevap verecek kadar sefer konulmayacaksa ve Rize ve Artvinli hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı iller ile turist bölgeleri olan İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya gibi illerden Rize Artvin Havalimanı’na uçuşlar gerçekleştirilemeyecekse kış aylarında mı bu seferleri koyacaklar? Aksi halde biz de gerçekten havalimanımızın bazı çevrelerce sabote edildiği kanısına varacağız.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Rizeli tüm siyasilerin bu işe bir an önce el atmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Kaya, “Siyasilerin olaya el atmasını ve çözüm üretmelerini bekliyoruz: Yapılan haksızlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Havalimanımıza hak ettiği seferlerin acilen konulmasını istiyoruz. Bu işin sorumluları kimlerse bir an önce sorunu çözmelerini ve hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin giderilerek Rize Artvin Havalimanı’na uçuşların gerçekleştirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

irfan-kaya-002.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
30 Yorum