Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına ilişkin düzeltme ilanı

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına ilişkin düzeltme ilanı
.

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığı, 21 Temmuz 2022 tarihli ve 31899 sayılı Resmi Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan Kaymakam Adaylığı Giriş Sınav ilanıyla alakalı düzeltme ilanı yayınladı.

İlanda T.C. İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı’na 200 kaymakam adayı alınacağı belirtilirken düzeltilen hususlar aşağıdaki gibidir:

Sınavın Tarihi ve Süresi:
• Sınav, 16 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da (062 Ankara-Çankaya/067 Ankara-Yenimahalle) yapılacaktır.

Sınavın İlanı ve Başvuruların Alınması:
• Adaylar başvurularını, 02-09 Ağustos 2022 ve 01-08 Eylül 2022 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
Geç başvuru günü 15 Eylül 2022’dir.

Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi:
• 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (200) 4 katı olan 800 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 800. adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır.

Sınav Ücreti ve Tahsili:
• Sınava girecek adaylar 02-10 Ağustos 2022 ve 01-09 Eylül 2022 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 310,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır.

Diğer Hususlar:
• Sınava 02-09 Ağustos 2022 tarihleri arasında başvuru yapan ve sınav ücretini ödeyerek başvurusunu tamamlayan adayların başvuruları geçerli olduğundan bu durumdaki adayların sınava yeniden başvuru yapmaları gerekmemektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.