Kaymakamdan başsavcıya tepki (VİDEO)

Kaymakamdan başsavcıya tepki (VİDEO)
Ordu'nun Ünye ilçesinde adli Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Başsavcı Cem Sağdıç'a "Beni neden beklemediniz?" diye tepki gösterdi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde adli yıl açılışı dolayısıyla yapılan törene, davetiye gönderilmediği gerekçesiyle son anda katılan Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Başsavcı Cem Sağdıç'a "Beni neden beklemediniz?" diye tepki gösterdi.

Ünye'de adli yıl açılışı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Garnizon Komutanı Binbaşı M. Metin Dermut, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Sağdıç, Ağır Ceza Reisi Mehmet Eraslan, Ordu Üniversitesi Ünye iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, savcılar, hakimler, avukatlar ve daire amirleri katıldı. Tören, anıta çelenk konulmasıyla başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ordu Barosu Ünye Temsilcisi

Av. İrfan Çelik günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Cem Sağdıç, çağdaş bir hukuk devletinin en belirleyici niteliğinin, ulusal ve uluslararası belgelerde de yer alan hukuk kurallarıyla sınırlandırılmış olması olduğunu vurguladı. Sağdıç, "Hukuk devletinin en sağlam güvencesini ise toplumun hukuk bilinci ve demokrasi kültürü oluşturur" dedi.

Konuşmaların ardından tören alanına gelen Kaymakam Dr. Osman Günaydın, "Bana niçin davetiye gelmedi, niçin beni beklemediniz?" diye Başsavcı'ya sitemde bulundu.

Başsavcı Sağdıç ise tören için herkese davetiye gönderildiği cevabını verdi.