Kayseri'de Canlı Bomba: 2 POLİS ŞEHİT, 15 Yaralı

Kayseri'de Canlı Bomba: 2 POLİS ŞEHİT, 15 Yaralı
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, emniyet müdürlüğüne patlayıcı yüklü bir otomobille gerçekleştirilen saldırıda 2 polis memuru şehit olurken, 15 kişi de yaralandı.

Patlamada polis memuru Ahmet Gebel ve adı henüz açıklanmayan bir polis şehit oldu. Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Patlamanın gerçekleştirildiği otomobil parçalanırken, otomobilde bulunan terörisler de ölü ele geçirildi. Patlama sonrası emniyet lojmanları ve çevredeki iş yerleri de zarar gördü.

Kahramanmaraş'tan bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen teröristler Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Terörist, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı. Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde jandarma kontrolüne takılan araçta 3 terörist bulunuyordu, buradaki kontrolden kurtulan teröristler, Kayseri'nin Sarız ilçesindeki kontrollerde de jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak aracını kontroldeki bir jandarma uzman çavuşun üzerine sürdü. Jandarma uzman çavuşu araçlarıyla ezerek yaralayan teröristler bölgeden uzaklaştı. Teröristler hızla Pınarbaşı ilçe merkezine girdi. Pınarbaşı ilçe emniyet müdürlüğünün önünde duran teröristlerle güvenlik noktasındaki polis memurları arasında çatışma yaşandı. Teröristlerin ardından araçta bulunan patlayıcıyı infilak ettirmesiyle çevrede büyük bir gürültü duyuldu. Olayın ardından teröristlerin bulunduğu araçta 2 kişiye ait cesedin bulunduğu bildirilirken araçta 3. kişiye ait cesede ilişkin bir bulgu bulunamadığı öğrenildi

Olayın ardından polis ve jandarma ekipleri helikopterlerle dağlık alanda arama tarama faaliyetleri başlattı.