Kayserili Hayırseverler Bayır Bucak Türkmenlerini Unutmadı

Kayserili Hayırseverler Bayır Bucak Türkmenlerini Unutmadı
Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyası kapsamında, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ile Kayseri İl Müftülüğü'nün organizesi ile Bayırbucak Türkmenlerine,...

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyası kapsamında, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ile Kayseri İl Müftülüğü'nün organizesi ile Bayırbucak Türkmenlerine, Urfa'ya yerleştirilen mültecilere ve Diyarbakır'daki terör mağdurlarına sekiz TIR yardım gönderildi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen basın açıklamasına Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Sultanahmet Camisi eski imamı Emrullah Hatipoğlu ile çok sayıda hayırsever katıldı.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ VATANLARINA SIĞDIRMAZ OLDULAR"

Kayserililerin hayırseverliği ile tanındığını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, "Çok şükür mülteci değiliz, çok şükür bir yerden bir yere zorla sürülmüş değiliz. Bir ülkenin kadim ve hayırsever insanlarıyız" dedi.

Kayseri'nin, Türk milletinin özelliklerini tamamen taşıyan, gıpta ile baktığımız, tüm bir ülkenin insanlarının gıpta ile baktığı hayırsever insanlarla dolu olduğunu anlatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etrafımıza baktığımızda saymakla bitmeyecek inşaatlarımız hayırseverler tarafından yapıldığı gibi yurdumuzun dışında, göçmen durumunda bırakılarak mağdur edilmiş insanlarımıza da hayır elini uzatan değerli Kayserili hemşehrilerimize teşekkür etmez isek borçlu kalırdık. Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin, bir zamanlar onlar da yerli idiler ama şimdi Müslüman kardeşlerimizi kendi vatanlarına sığdırmaz oldular."

HAFTAYA BİR TIR YARDIM DAHA YOLA ÇIKACAK

İl Müftüsü Şahin Güven de, sekiz TIR yardımın dördünün Bayırbucak Türkmenlerine, 2'sinin Diyarbakır'daki terör mağdurlarına, diğer ikisinin de Urfa'ya yerleştirilen sığınmacılara gönderildiğini söyledi. Bir hafta sonra da Gönüllü Kültür Teşekkülleri ile 1 TIR yardım malzemesinin yola çıkacağını kaydeden Güven, "Bu 8 TIR'ın 3'ünde patates, 2 TIR'da un, 2'sinde su ve birinde de yatak ve mobilyadan oluşuyor. Kayserili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, onların yardımlarına biz sadece vesile oluyor ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven'in konuşmasının ardından Sultanahmet Camisi eski imamlarından Emrullah Hatipoğlu dua etti, sonra TIR'lar yardım malzemelerini sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıktı.

Kayserili Hayırseverler Bayır Bucak Türkmenlerini Unutmadı

Kayserili Hayırseverler Bayır Bucak Türkmenlerini Unutmadı

Kaynak:IHA