Kaza sonrası silah susmadı

Kaza sonrası silah susmadı
Rize'nin Ardeşen ilçesinde meydana gelen trafik kazasından sonra polis memuru kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Rize’nin Ardeşen ilçesi Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi mevkiinde alışveriş merkezinden alışveriş yaptıktan sonra iş yerine doğru gitmekte olan bir kişiye araba çarptı.

Edinilen bilgiye göre, Akşam 20.30 sularında alışveriş yapmak için İş yerinin (İddia Bayii) karşısında bulunan alışveriş merkezine doğru yola çıkan Ardeşen Cami Mahallesi Muhtarı Şahin Ali Buçan, alışverişini yaptıktan sonra, iş yerine geri dönmek istedi. Atatürk Caddesi üzeri, Merkez Mahallesi mevkiinde yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışan Buçan aniden gelen bir aracın çarpması ile yere yuvarlandı.

KAZA SONRASI SİLAHLAR PATLARKEN, GERGİN DAKİKALAR YAŞANDI
Kazayı gören vatandaşlar kazanın olduğu bölgeye toplanırken, muhtar olduğu belirtilen bir şahıs kaza nedeni ile Muhtar Buçan'ın belinden düşen ruhsatlı silahı alarak beline soktu. Bu sırada silahı gören Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli sivil bir polis memuru şahsın belindeki silahı almak isteyince, bu kişinin tepkisi ile karşılaştı. Bu sırada sivil elbise giydiği için polis olmadığı iddiasıyla çevrede bulunan kişilerce tepki alan polis memuru ile vatandaşlar arasında sözlü kavga çıktı. Polis memuru gergin ortamı dağıtmak için havaya 1 el ateş etti. Ardeşen İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerinin de müdahalesi ile ortam yatıştırılırken olaya sebebiyet veren şahıs gözaltına alındı.

Daha sonra olay yerine çağrılan ambulans ile Ardeşen Devlet Hastanesine kaldırılan Buçan, burada gerekli tetkikler için tedavi altına alındı.

OLAY YERİNDE YATIŞAN KAVGA HASTANE BAHÇESİNDE DE DEVAM ETTİ
Muhtar Buçan'ın hastaneye kaldırılmasının ardından akraba, eş ve dostları da hastane bahçesinde toplandı. Burada vatandaşlar ve yine aynı polis memuru arasında tartışma çıktı. Tartışmasının sözlü kavgaya dönüşmesi ile çaresiz kalan polis memuru bu sefer silahıyla havaya 5 – 6 kez ateş etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin müdahalesiyle kavga engellendi.

MUHTAR RİZE’YE SEVK EDİLDİ.
Ardeşen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Muhtar Buçan burada yapılan ilk tetkiklerin ardından Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Muhtar Buçan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Ömer Faruk ZENGİNAL