Kazak Öğrenci, RTEÜ TIP Fakültesini 1.'likle Bitirdi

Kazak Öğrenci, RTEÜ TIP Fakültesini 1.'likle Bitirdi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören Kazakistanlı öğrenci Zhansaya Umbetkyzy, fakülteyi birincilikle bitirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. 

6. dönem mezunlarını veren RTEÜ Tıp Fakültesinin mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman da katıldı. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen törende Rektör Karaman, mezun olarak doktorluğa ilk adımlarını atacak öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dilerken, Tıp Fakültesini birincilikle tamamlayan Kazakistanlı öğrenci Zhansaya Umbetkyzy’yi tebrik etti ve plaket ve hediyesini vererek, “Tıp Fakültemiz 2018-2019 akademik yılı dönem birincisi Kazakistanlı bir öğrencimiz oldu. Kazakistan'dan üniversite okumak için ülkemize gelen ve altı yılın sonunda tıp gibi zor bir fakülteyi birinci olarak bitirme başarısı gösteren öğrencimi kutluyorum.” dedi.

huseyin-karaman-ve-zhansaya-umbetkyzy.jpg

Öte yandan Zhansaya Umbetkyzy'nin annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı törende, Umbetkyzy'nin Rize'de kaldığı Ensar Vakfı Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu çalışanları törene katılarak kendisini bu mutlu gününde yalnız bırakmayışı nedeniyle Rektör Karaman, yaptığı açıklamada, "Öğrencimizin kaldığı Ensar Vakfı Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu'nun çalışanları geldiler. Meğer öğrencimizin annesi rahatsız olduğu için törene gelememiş. Yurt çalışanları da Kazakistanlı kızımızı mutlu gününde yalnız bırakmamak için onun ailesi olmuşlar. Millet olarak bizim Ensar kardeşliğimiz budur. Onun için bu millet büyük bir millettir." diye konuştu.

huseyin-karaman-rteu-yu-birincilikle-bitiren-kazakistanli-ogrenciyi-tebrik-etti.jpg