Kazanmak istedik, olmadı

Kazanmak istedik, olmadı
Lig'in ilk maçında Hacettepespor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Rizespor'da başkan Halim Mete ile antrenör Hasan Vezir skoru değerlendirdi.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete, yeni bir takım olduklarını belirterek, "İyi bir takımız. Bugün kazanmak istedik ama olmadı. İlerleyen haftalarda lige ağırlığımızı koyacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Halim Mete, bir soru üzerine ise takıma yeni transfer yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Çaykur Rizespor Antrenörü Hasan Vezir ise yeni yapılanan bir ekip olduklarının altını çizerek, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. İlk 15 dakikada biraz bocaladık. Bunun dışında oyunun kontrolü bizdeydi. Rakibimize pozisyon vermedik. 4-5 tane pozisyonumuz vardı. Bunları değerlendirsek, 1 puan yerine 3 puanla sahadan ayrılırdık. Sonuçta ligin ilk maçını oynadık ve deplasmanda alınan 1 puan iyidir" ifadelerini kullandı.

Hasan Vezir, Özgürcan'ın ilk yarının sonunda oyundan alınmasıyla ilgili bir soruya ise, genç oyuncuyu antrenman eksiği bulunduğu ve eksikleri bulunduğu için oyundan aldıkları şeklinde cevap verdi.

Çaykur Rizesporlu futbolcular Mustafa Ortakaya ve Özgür Yıldırım, Hacettepespor karşısında üstün taraf olmalarına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Hacettepespor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci ise maçın ardından yaptığı açıklamada, yeni bir takım olduklarını ve ligin ilk maçlarının her zaman zor geçtiğinin altını çizerek, "Çaykur Rizespor bizden daha iyiydi. Dönem dönem biz iyi oynadık. Genç bir ekiple tecrübeli bir ekibin maçı oldu. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız" dedi.

Hacettepespor Teknik Direktörü Önder Özen, zaman zaman genç bir takım olmanın sıkıntılarını yaşadıklarını ifade ederek, "Takımımızdan 3 tane önceliğe dikkat etmelerini istiyoruz. Birincisi, davranış kalitesi. Bu konuda pozisyon icabı olan son kırmızı kartı saymazsak başarılıydık. İkincisi, taktiğe sadakat. Bu konuda da iyi niyetli olmamıza rağmen bazı eksiklerimiz var. Bu konuda biraz daha kendimizi geliştirmeliyiz. Son olarak ise pes etmeyen karakter önceliğimiz var. Bunu da hiçbir ikili mücadeleyi bırakmayarak gösterdik. Maç ile ilgili olarak ise, ilk yarıda iyiydik ama ikinci yarıda Çaykur Rizespor oyunun kontrolünü eline aldı. Tecrübeli futbolcularıyla topa daha çok hakim oldular. İç sahada böyle oynamak istemezdik. Genç bir takımız. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız" diye konuştu.

Hacettepespor'un kaptanı kaleci Ercüment Kafkasyalı da genç ve tecrübesiz bir ekip olduklarını ifade ederek, "Yeni bir takımız. Takım olmaya çalışıyoruz. Genç ve tecrübesiziz. Beraberliğe üzülmedik. Önümüzdeki haftalarda daha iyi oyunla Süper Lig hedefine doğru ilerlemek istiyoruz" dedi.