Keçeli, Hükümetin ‘Sırt’ını Döndüğü Köy!

Keçeli, Hükümetin ‘Sırt’ını Döndüğü Köy!
Başbakan Davutoğlu’nun Kıbrıs’a su bağlanma törenine katıldığı gün, Rize’nin Çayeli ilçesinde 6 köydeki 800 haneye temiz içme ve kullanma suyu verilemediği ortaya çıktı.

İki Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıkaran Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı 6 köydeki 800 haneye temiz içme suyu verilemiyor. Bu altı köyün suyu dereden geliyor. Arıtma olmadığı için her yağmur yağdığında musluklardan çamur akıyor. Sırt Köyü Muhtarı Bahattin Saklı, su sorununun çözüleceğine ilişkin yetkililerin söz verdiğini ama su sorununun bugüne kadar giderilmediğini söyledi.

5-012.jpg

Sırt Köyü sakinlerinden Nuri Kara, “Her yağmurda çamurlu su içmek zorunda kalıyoruz. Evimde musluktan 15 gün önce yılan geldi. Artık musluktan su içmiyorum ama evdekiler içiyor. Bunu bana yaşatmaya kimin hakkı var. Bu çağda böyle rezillik olur mu?” diye konuştu.

670-002.jpg

Kıbrıs’a var, Çayeli’ne yok!

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Yamaç ve Sırt köylerinde vatandaşların su sorununu dinleyen CHP Rize Milletvekili Adayı Av.Çetin Keçeli, “Kıbrıs’a su verilme töreni yapıldığı günde, seçim çalışmaları için gittiğimiz Sırt Köyü ve Yamaç Köyündeki vatandaşlarla görüşmemizde, musluklarından dere suyu aktığını ve bu dere suyunun yağmur yağdığı zamanlarda kirli ve bulanık aktığı, kullanılmayacak halde olduğu, hiçbir arıtmadan geçmeyen suyu kullandıklarını öğrendik.” dedi.

cetin-keceli-rize-001.jpg

Keçeli, iki başbakan bir cumhurbaşkanı çıkaran Rize’nin Çayeli ilçesinde 2015 yılında evlerde musluklardan çamur akmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ben milletvekili olsam da olmasam da, CHP iktidar olsa da olmasa da; Çayeli’nde temiz içme ve kullanma suyu temin edemeyen köylerimizin vekilliğini yapacağım, onların bu en doğal ihtiyaçlarının karşılanması için konunun takipçisi olacağım.” şeklinde konuştu

cetin-keceli-cayeli.jpg

Kıbrıs’a su verdiği için gerine gerine törenler yapan Başbakan Davutoğlu’na seslenen Keçeli, şöyle dedi:

“Ey Başbakan, Kıbrıs’a su verdiğin için seni kutluyoruz, çok güzel. Bir de gel Çayeli’nin Sırt Köyünde vatandaşların halini gör. İçme ve kullanma suyuna Sırt Köylülerin de ihtiyacı var. Soruyorum size, 13 yıldır iktidardasınız, temiz arıtılmış suyu Rize’nin köylerine ne zaman ulaştırmayı düşünüyorsunuz? Rize halkının sorunlarını neden görmezden geldiniz?”

Haber:Deniz Varlı