Kemençe ve Horon Festivali hazırlıkları devam ediyor

Kemençe ve Horon Festivali hazırlıkları devam ediyor
Giresun’un Görele İlçe Belediyesi bu yıl 15–16–17 Temmuz tarihlerinde 8.’si düzenlenecek olan Kemençe ve Horon Festivali hazırlıklarına aralıksız olarak devam ediyor.

TRT’nin 3 Halk 2 Sanat Müziği sanatçısının da yer alacağı festivalin, her yıl olduğu gibi bu yılda büyük coşku ile kutlanması bekleniyor.

Festivalin ilk gününün akşamı kandil gecesi olması nedeniyle semazen gösterileri yapılacak. Festivalde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT’ye bağlı sanatçılarının yanı sıra çeşitli halk oyunu ekipleri de gösterilerini sunacak.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sene 8.sini düzenleyecek olduğumuz, Kemençe ve Horon Günlerinin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz. Gurbette sıla özlemi çekip, hiç değilse yılda bir defa da olsa doğduğu toprakların kokusunu almak, hasret gidermek ve Görele ilçesinin kültürünü yaşamak için gelen dostlarımız, akrabalarımız ve hemşerilerimiz ile İlçemizde yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirecek olan bu etkinliğin ülkemize milletimize ve tüm bölge halkına hayırlar getirmesini diliyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlar çok sayıda milletvekilini davet etmiş bulunuyoruz. Tüm dost ve hemşerilerimizi, çevre il ve ilçedeki hemşerilerimizi şirin İlçemiz Görele’ye bekliyor ve etkinliğimize davet ediyorum” dedi.