Kenan Bıyık Aday Olacak mı?

Kenan Bıyık Aday Olacak mı?
29 Mart seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı'na aday olan Kenan Bıyık yeni parti arayışına mı girdi?

29 Mart 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı'na aday olan 19 Bin 977 oy alan ve 2377 oy farkıyla başkanlığı kaçıran Eğitimci Kenan Bıyık, Rize Milletvekilliğine aday olabileceğinin sinyalini verdi.

İlk kez 1994 yılında Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı'na aday olan, ardından Doğru Yol Partisi'ne geçerek milletvekilliğine adaylığını koyan, 2005 yılında Ak Parti'ye geçerek Rize Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan, son olarak ise 2009 yılında MHP ile dirsek temasında olduğu bir sırada Mesut Yılmaz'ın aday göstermesi ile Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı için yeniden siyaset sahnesine çıkan Kenan Bıyık, haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde CHP'den aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Demokrat Parti Rize İl Kongresi'nde yaptığı konuşmasında Demokrat Parti'nin ilk 13 aylık süre boyunca hala bir genel başkan bulamadığından yakınan ve 13 ay geçmesine rağmen genel başkan seçemeyen bir partinin ne iktidardan, ne de siyasi parti kültüründen bahsedebileceği eleştirisinde bulunan Bıyık, siyaseten heyecanının kaybolmak üzere olduğunu ifade etmiş ve CHP'ye yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

Bıyık yaptığı bir açıklamada, CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu'nun kendisine, CHP'den Rize Milletvekili adaylığını tavsiye ettiği ve kendisinin de Canalioğlu'na, "Aday adaylığı sürecine girmem ancak direk aday olacaksam kabul edebilirim" şeklinde cevap verdiğini belirtti.