Kenan Bıyık'ın Bekaroğlu'nu Hedef Alan Sözleri Güvenlik Kamerasında İZLE

Kenan Bıyık'ın Bekaroğlu'nu Hedef Alan Sözleri Güvenlik Kamerasında İZLE
CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık’ın olay53’e iftira attığı güvenlik kamerası görüntüleriyle tescillendi.

CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık’ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu hedef alan açıklamalarının olay53’te haber olarak yer almasının ardından Milletvekili Adayı Kenan Bıyık’ın “olay53’e reklam vermediğimizden söylemediğim sözleri yalan haber yaptılar” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ve olay53’ün haberi, Kenan Bıyık’ın konuşmaları üzerine yaptığı güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıktı.

Bıyık, olay53 ofisinin de bulunduğu Kanburoğlu Sokak’taki bazı esnafların daveti üzere esnaf ziyaretinde bulunmuş, ziyaretlerin ardından Bıyık, olay53’ün görüşme talebine iştirak ederek, olay53’e konuk olmuştu.

ZİYARETTE BIYIK'IN HEDEFİNDE MEHMET BEKAROĞLU VARDI

Ziyaret esnasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulunan Kenan Bıyık’ın açıklamalarının olay53’te yer alması, CHP Rize’de deprem etkisi yaratmış ve haberin ardından Bekaroğlu ile Bıyık’ın aralarının açıldığı hatta aralarında sözlü tartışmalar yaşandığı iddia edildi.

CHP Rize’de sular durulmazken Bıyık, sosyal medya hesaplarından olay53’e iftira üzerine iftira atarken, aynı iftiralarını “Düzeltme Metni” başlığı altında olay53’te dahil Rize basınına e mail yoluyla göndererek düzenleme metninin haber yapılmaması halinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti.

BIYIK'IN RİZE BASININA GÖNDERDİĞİ İFTİRA DOLU DÜZELTME METNİ

İşte Kenan Bıyık’ın olay53’e iftira attığı Rize basınına gönderdiği e-mail: “7 Mayıs 2015 Perşembe günü Rize Merkez Kanburoğlu Sokakta esnaf ziyareti yaptığımız sırada olay53 internet sitesinin bulunduğu ofise davet edildim. İl yönetim kurulundan bazı arkadaşlarımla birlikte olay53'ün sözkonusu ofisine gittik. Burada, kendilerinin bizden reklam talepleri oldu. Seçim çalışmalarımızı, Genel Merkezimizin, il ve ilçe örgütlerimizin bize sağladığı makul bütçelerle sürdürdüğümüzü, talep edilen reklam ücretlerini karşılamamızın söz konusu olamayacağını söyledim. Benim dışımda kendilerine hiçbir parti yöneticisi arkadaşım da beyanat vermemiştir. Haberde sözü edilen, Genel Başkan Yardımcımızın verdiği sözü tutmadığı şeklindeki ifade tümüyle hayal ürünü ve yalandır. Genel Merkezimiz, verdiği sözü yerine getirmiştir. Bizler de çalışmalarımızı yeni atanan il örgütümüzle birlikte huzur içerisinde sürdürüyoruz. Kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bu haberinizi düzeltmenizi ve habercilik etiği çerçevesinde düzeltme talebimi yerine getirmenizi bekliyorum. “

olay53'TEN BIYIK'A SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN CEVAP

olay53'E YÖNELİK SUÇLAMALAR CHP'NİN VE KENAN BIYIK'IN HAYALPERETLİĞİNDEN KAYNAKLANAN İFTİRALARDIR

olay53 ise ilk günden itibaren haberinin arkasında durmuş ve sosyal medya hesaplarından haberinin Bıyık’ın konuşmaları üzerinden yapıldığını özellikle belirterek, Kenan Bıyık’ı iftira atmakla suçlayarak, Kenan Bıyık’ın açıklamalarına istinaden “Bu ifadeler tamamen CHP’nin ve Kenan Bıyık’ın hayalperestliğinden kaynaklanan iftiralar olmak üzere görüşme esnasında hiçbir şekilde Kenan Bıyık ile reklam görüşmesinde bulunulmamıştır. Sadece ziyaret tamamlanıp Bıyık, olay53’ten ayrılırken reklam Müdürümüz kendisine CHP Rize İl Başkanlığına cüz’i miktarda bir reklam teklifinde bulunduğunu kaydederek bundan haberi olup olmadığını sormuştur. Kaldı ki CHP’ye verilen 3 adaya ait reklam teklifi olay53’ün normal işveren reklamlarına çok çok yakın bir teklif olmakla beraber Ak Parti'de aday adaylığı sürecindeki AK Parti aday adaylarına sunulan reklam fiyatından daha düşük bir teklifti. Bıyık ise tekliften bilgisi olmadığını ve yazılı şekilde teklif dilekçesinin de kendisine verilmesini isteyerek reklam müdürümüzden teklifin bir kopyasını istemiştir…” İfadelerine yer vererek, marka tescili bulunan olay53’ün markasını hem sosyal medya üzerinden hem de basın yoluyla iftira atarak zedelediğinden dolayı gerekirse kanuni haklarını kullanacağını belirtmişti.

BIYIK KONUŞMA YAPARKEN LCD EKRANDA KENDİNİ İZLEDİ

Not: olay53 ofisindeki güvenlik kamerası görüntüleri ofiste bulunan LCD ekran ile bağlantılı olup, Kenan Bıyık, ziyareti sırasında tam karşısındaki duvara monte olan ve açık bulunan LCD ekrandan kendisini izleyebiliyordu.

İŞTE BIYIK’IN O SÖZLERİ

Kenan Bıyık, Bekaroğlu’nu hedef alan ve seçim bütçesi yoksa siyasete atılmasının mümkün olmayacağını ve şu an için seçim bütçesi ile paraları bulunmadığını ifade ettiği açıklamasında  7 Haziran seçimleri öncesi yeniden siyasete atıldığından seçim bütçesi sözü aldığı vurgusu yaparak, “Ben Bekaroğlu’na dedim. Bizim bütçemiz ne? Bu bütçeyi görmeden siyasete atılmam dedim. Ama bu bütçeyi maalesef çıkarmaları mümkün değil. Bu arkadaşlarımızın gayretleriyle, esnafın gayretleriyle…  Ben AKP’linin söylediğini söyledim. “Burada bir milletvekili 2 trilyondur” dedi ya. 2 trilyondur da yok kardeşim yok paramız yok.” İfadelerinde bulunmuştu.