Kenan Sofuoğlu'lu Formulaz Yarışları Nefes Kesti

Kenan Sofuoğlu'lu Formulaz Yarışları Nefes Kesti
Rize'nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde bu yıl. 8.'si düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesinde Belediye Başkanlığı ile Redbull tarafından düzenlenen ve Formula-1 yarışlarına atıfta bulunularak, "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla gerçekleştirilen şenliğe yarışçılar kendi tasarımları 92 tahta arabayla katıldı. Tahta arabaların görevlilerce uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin ardından yarışlar, beşer kişiden oluşan gruplar halinde bin 600 metrelik parkurda gerçekleştirildi. Yarışmalara bu yıl milli motosiklet sürücüsü ve Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da katıldı. Sofuoğlu sembolik bir yarış da yaptı. Sofuoğlu, Formulaz yarışlarında yer aldığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek tahta araba yarışlarının en az motosiklet yarışları kadar heyecanlı olduğunu belirtti.

formulaz-yarislari-nefes-kesti-(1).jpg

Start bayrağının sallanmasıyla yarışa başlayan ilk grupta, yaşı 40'ın üstündekiler yer aldı. Sürücülerin zaman zaman tehlikeli anlar yaşadığı yarışlarda, bazı tahta arabaların tekerleği kırılırken bazı arabalar ise devrildi. Tekerleği kırılan tahta arabaları kullanan yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı. Kimi yarışmacıların arabalarını ellerine alıp koşarak yarışı tamamlamaya çalıştı. 

Şenlikte, Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve televizyon sunucusu Hayrettin Karaoğuz da tahta araba kullandı. Sofuoğlu, dizlik ve kask takarak yarıştı.

Kenan Sofuoğlu, 2014 yılında grubunu birinci bitirmeyi başardığını belirterek, yarışmacıların kendisini geçmek için yarışa davet ettiğini söyledi.

image-20160821192815.jpeg

Sofuoğlu, yarışta yine grubunu birinci bitirmeyi başardı. 

- "En keskin viraj 53 metre geride"

Tahta araba yarışlarında daha önce yaşanan kazalar nedeniyle güvenlik önlemleri artırıldı. Yarış pistinin uçurum bölümlerinin kenarlarına saman balyalar konuldu. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacılar, olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik taktı.

Yarışların yapıldığı parkur kenarına asılan "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır", "En keskin viraj 53 metre geride" tabelaları dikkati çekti.

Yarışlarda olası kazalardaki yaralanmalara müdahale edecek sağlık ekipleri ile jandarma ekipleri de parkur çevresinde önlem aldı. Yaşanan küçük çaplı kazalarda hafif yaralananlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yarışlara katılan Musa Köse ve kuzeni Ahmet Büyüksofu, yarışı el ele tutuşarak birlikte bitirdi. 

Köse, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle bir etkinlikte bunu göstermek istediklerini dile getirerek, kazanandan çok birlikteliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yarışlarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

formulaz-yarislari-nefes-kesti-(2).jpgformulaz-yarislari-nefes-kesti-(3).jpgformulaz-yarislari-nefes-kesti-(4).jpgformulaz-yarislari-nefes-kesti-(5).jpg

formulaz-yarislari-nefes-kesti-(6).jpgformulaz-yarislari-nefes-kesti-(7).jpg