“Kendimi Teneffüse Çıkmış Gibi Hissediyorum”

“Kendimi Teneffüse Çıkmış Gibi Hissediyorum”
Yargıtay tarafından cezası onandıktan sonra milletvekilliği bitinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verilen CHP Milletvekili...

Yargıtay tarafından cezası onandıktan sonra milletvekilliği bitinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu yaptığı açıklamada, "Kendimi teneffüse çıkmış gibi hissediyorum" dedi.

Yargıtay tarafından aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası onanan ve milletvekilliği bitinceye kadar cezasının infazının durdurulmasıyla tahliye olan CHP'li Enis Berberoğlu, partililer ve yakınlarıyla birlikte bir kafeye gelerek çay içip sohbet etti. Kafeye bir süre sonra CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile birlikte Enis Berberoğlu'nun eşi ile kızı geldi.

"Kendimi teneffüse çıkmış gibi hissediyorum"

Kafede kısa bir açıklama yapan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, "16 aylık bir macera yaşadım. Bence bitmiş gibi de değil, bence teneffüse çıkmış gibi hissediyorum kendimi. Bir şeyi net olarak söyleyeyim. Bir partili olarak vekaleten yattığımın bilincinde olduğum için bundan sonrada o ilke çerçevesinde dışarıda gezeceğim. Başıma gelecek bir şey varsa o çerçevede karşılamaya hazır olacağım" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİNE GÜVENİYORUZ"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, "20 saniyelik telefon görüşmesinden kaynaklı, herkesin çok iyi bildiği yakından bildiği, zaman zaman iktidarın yöneticileriyle konuştuğunda Enis Bey'in kişiliğiyle ilgili hiçbirinin kuşkusunun şüphelisinin olmadığı bir ortamda doğrusu sayın vekilim neden yattığını ne biz bileceğiz, ne Sayın Berberoğlu bilecek. Ama her şeye rağmen ben 16'ncı dairenin kararlarında bir yargıcın muhalefet okuyunca helal olsun hukuk bitmemiş. Ama her şeye rağmen hukuka güvenimizin devam etmesini istiyoruz. Anayasa Mahkemesine güveniyoruz, o konuda tereddüt yok. Çok gereksiz bir süreçti" diye konuştu.

(Metin Başar /İHA)

Kaynak:IHA