Kendirli Belediye Başkanı Serdar; Karantina Süresi Belli Değil !

Kendirli Belediye Başkanı Serdar; Karantina Süresi Belli Değil !
Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, Beldemizde daha büyük vakaların olmaması, vakanın kaynağının bulunabilmesi için tedbiren böyle bir karar alındığını ve karantina süresinin belli olmadığını söyledi.

Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar yaptığı açıklamada, beldede ilk koronavirüs vakasının bir hafta önce görüldüğünü söyledi.

Beldede bu virüsün bulaşma kaynağının bulunamaması nedeniyle önleyici tedbir olarak Rize Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünce karantina kararı alındığını ifade eden Serdar, şunları kaydetti:

"Bu karar tedbiren alınmıştır, yoksa Kendirli beldemizde olağanüstü bir vakanın olmadığını belirtmek isterim. Önleyici bir tedbir olması bakımından böyle bir karar alınmıştır ve bu karar da bana göre doğru olmuştur. Halkın sağlığı her şeyin üzerindedir. O bakımdan beldemizde daha büyük vakaların olmaması, vakanın kaynağının bulunabilmesi için tedbiren böyle bir karar alınmıştır."

Serdar, karantina süresinin belli olmadığını belirterek, "Kaynağı bulduğumuz anda vakaların durumuna da bakıldığında İl Sağlık Müdürlüğümüz kararı verecektir." dedi.